Als alles nou eens precies goed is…

 

Kun jij daar op vertrouwen? Dat de dingen precies goed zijn….

Wat ik ondervind, van het leven wat ik leef, is dat ik hier ben met als doel: groei.
Ohh, ik heb mijn eigen denken in het verleden zo vaak tenietgedaan, tegen mezelf gezegd dat ik een fantast was! Tsss rare ik….. Dat ga je dan tegen jezelf zeggen als je denkt dat je de enige bent die zo denkt. Ik bedacht namelijk zulke dingen, dat dingen niet voor niets waren, dat het (dingen in mijn leven) ervaringen waren die ik nodig had om te groeien.
Nou, nu durf ik dat hardop-te-schrijven! ….eigenlijk durf ik dat al veel langer hoor 😉
Ja, mijn leven zit vol met dingen waar ik van groei!

Soms heb ik ook het gevoel dat dingen collectief zijn. Ik pik dan dingen op van andere mensen en dan komt het me wel heel sterk voor dat er meer mensen in een zelfde soort ervaring zitten. Zo nu ook weer. Vandaar dat ik nu er over schrijf. Want stel nou dat jij lezer baat hebt bij dit verhaal, dat je daardoor anders tegen iets van jezelf aan gaat kijken…. Nou daarom, dussss…

Het begon donderdag, tegen de middag. Ik begon rugpijn te krijgen. (Ik heb echt nog nooit pijn in mijn rug gehad, ..of ik ben dat weer vergeten). En omdat ik er niet mee opstond maakt het me des te meer alert op waar-het-vandaan-kan-komen. Ik geloof namelijk dat heel erg veel (echt heel erg veel! (lees(als je dapper bent): alles) van lichamelijke ongemakken een oorsprong hebben in een ander gebied. Ik ben bij een crematieceremonie, wat op zich natuurlijk al heel veel sterke energieën heeft. Maar het is ook precies volle maan aan het worden…. Het voelt voor mij meer dat ik iets onder de aandacht mag krijgen waar ik nog wat werk heb te verzetten, dus meer het effect van de maan wat een rol speelt. Maar ik zou ik niet zijn als ik niet alle opties open houd. Ik probeer op internet te onderzoeken wat rugpijn nou inhoud, maar kom niet echt tot een goede uitleg over de symboliek. Mijn aandacht wordt gericht op de derde chakra. Het is immers daar de plek die ik voel. En wat ik dan ook weer zo typisch vind: ik ben net deze week met regelmaat bezig yoga thuis ook te beoefenen en dan met name het focussen en ademen langs de-recht-lijn. En juist gaat het daar nu pijn doen…..

En dan word ik vrijdagochtend wakker en zie dat het belangrijkste groen in mijn achtertuin, de dwerg-sering waarvan we zomers zo lekker in de schaduw  kunnen zitten, onder het gewicht van de sneeuw is afgeknakt!?! Vol in de dikke stam?!!?? Is dat ook iets van mijn ruggengraat? Dan ga ik me afvragen of ik misschien niet genoeg ‘ruggengraat’ toon. (Ik heb immers wensen/plannen,  wat ook om actie vraagt, wat ik dus wonderlijk steeds weer weet uit te stellen…)

In de tekenles van vrijdag ochtend komt het hele onderwerp weer onder de aandacht. Ja, dan kan het soms zijn alsof het universum je weer even een duwtje geeft in ‘juist’ richting, de richting waar jij het mag zoeken. Een cursist, die met grote veranderingen in haar leven bezig is, vertelt over pijn bij haar maag wat door trekt naar haar rug. Terwijl de groep zit te tekenen ga ik even de chakra kaarten van de derde chakra er bij halen. We trekken allemaal een kaart die zo goed past!

 
Eigenlijk wou ik hier nog een heel relaas geven over de energie van die chakra, maar ik wil je uitnodigen zelf op onderzoek te gaan, als je daar behoefte toe hebt. Juist ook als je ergens in je lijf ongemak voelt loont het om eens te kijken welke aspecten een rol kunnen spelen als je de wijsheden van de chakra energieën er naast legt.
Voor nu wil ik echter wel zeggen:
Ik geloof dat des te meer nu de tijd is aangebroken om wat van binnen sprankelt te gaan manifesteren in de buitenwereld. Of in ieder geval aandacht te schenken aan je, in de diepte gelegen, wensen, …dat wat je wilt, …wat je nodig hebt om vol vreugde te leven. Zoek die sprankel in je en ontdek welke thema’s daarmee verbonden zijn (waar je nog werk te doen hebt). Dat kunnen bv de volgende thema’s zijn: 

  • Persoonlijke grenzen
  • Keuzes
  • Innerlijk kind
  • Instincten
  • Verantwoordelijkheid
  • Zelfvertrouwen

Ik ontdekte verder dat ik samen met de pijn in mijn rug ook een drukkend gevoel in mijn keel had. En dat las ik dus ook ergens, dat de keel chakra weer verbonden kan zijn met de zonnevlechtchakra. Nu kwam ik vandaag in contact met een behoorlijk sterke energie van iemand. Ik probeer het zo wat vriendelijk te omschrijven, maar om het duidelijker te formuleren: deze persoon had veel boosheid in zich. En dat slaat bij mij dan zo in als een bom! Ik kan daar echt heel slecht tegen, het liefst ren ik huilend weg, …..of zo. Toen ik later alleen was bedacht ik dat het juist wel wenselijk is om dat gevoel van huilen toe te laten, het is immers een emotie die geuit wil worden. En gelukkig kwam het later ook wel. ik vraag me dan ook af wat er nou eigenlijk getriggerd wordt, waarom ik die reactie krijg. Dat kan ook weer leerzaam zijn.

In eerste instantie, bij die naar-heid van vanmiddag, denk ik: ‘Oh wat een narigheid allemaal!’ Even later, als ik wat afstand heb kunnen nemen denk ik: ‘Wat vervelend voor die persoon om zoveel boosheid te voelen, daar heb je zelf vooral veel last van.’ ( ik zie ook wel dat achter die boosheid eigenlijk verdriet zit…. en daarachter angst..) En dan weer later denk ik: ‘Wow, wat fijn dat me dat vandaag is overkomen!’ Zo is er immers iets in mij in aangeraakt wat in beweging diende te komen. Ik vermoed o.a. namelijk dat het te maken heeft met dat drukkend gevoel in mijn keel, dat dat nu wel eens verlicht zou kunnen zijn geworden….

En zo geloof ik dus dat dingen niet zomaar gebeuren, het is precies goed….
Ben benieuwd wat me nog meer duidelijk gaat worden 🙂

Oh, hoe ik dan verder omga met de pijn in mijn rug?
Ten eerste probeer ik zoveel mogelijk naar de pijn toe te ademen. Heb je namelijk wel eens gemerkt wat je systeem vaak doet met pijn? Vaak ga je dan bv. oppervlakkiger ademen, om zo de pijn te vermijden, maar de pijn is nou juist een manier om je iets duidelijk te maken. Dus vermijden is niet wat ik wil. 🙂  ‘Lichaam vertel me wat ik dien te horen.’ En dan probeer ik open te staan voor de onderliggende thema’s. Het draait dus, hoe je het ook wendt of keert, bij mij om bewust te zijn.
Jep, weer dat bewust-zijn 😉

En wat zie ik, na dit schrijven, in mijn mailbox? Een stukje van de nieuwsbrief van Lisa Renee (moet het nog verder lezen):
 ‘As many of us may be sensing, over this next year we will likely see the cracks in the old paradigms and systems grow wider.  We are in a unique position, during the bifurcation, to begin to lay the seeds for the new cycle in ourselves.  This is a time to ask ourselves what we truly value and examine anything the keeps us from living in alignment to those values.

14 jan. 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *