Tekenen …..en meer

Wij zijn natuurlijk niet alleen ons denken of onze emotie, wat we voelen. Wij zijn ook niet enkel dat wat we in de spiegel zien. Wij zijn veel meer dan dat! Naast dat tekenen en schilderen heel erg leuk is zijn er nog meer aspecten waar je in eerste instantie niet aan denkt.

gezicht, masker

Er wordt in het dagelijks leven vaak nogal wat van ons gevraagd. Druk met van alles en nog wat, overpeinzen wat je allemaal nog moet en wat anderen van je verlangen. Allemaal zaken die zich voornamelijk afspelen in de linker hersenhelft. De linker hersenhelft heeft vooral te maken met het denken en de logica. De rechter hersenhelft heeft te maken met het gevoel, intuïtie en creativiteit. In het dagelijks leven wordt minder aanspraak gedaan op deze rechter hersenhelft.

Soms kunnen we een onbalans in ons welzijn ervaren, het gevoel hebben dat er iets niet klopt, maar je kunt er de vinger niet helemaal opleggen. Waarschijnlijk is dit je natuur die vraagt om balans in je ‘zijn’. Het ideaal is wanneer beide hersenhelften in balans zijn en goed samenwerken. Door het tekenen, je beeldend te uitten, ga je aanspraak doen op tal van functies van de rechter hersenhelft. Dit is een hele positieve ervaring. Je voelt dat je meer in balans bent.

Reacties zijn gesloten.