Je verbroken verbinding herstellen (uitleg tekening)

Vandaag kijk ik naar deze foto en weer rollen de tranen over m’n wangen….! Ik vind het zoooo hart verscheurend. (hmm….ik denk even na…. Ja, hier ga ik aan het einde wat over zeggen….)
Dit gaat over alle andere blogs die ik geschreven heb over innerlijk kind en de ziel, dus ik hou het kort.

Het kindje op de voorgrond staat symbool voor het verwaarloosde en genegeerde deel in ons. Ja, dit soms (of soms veelal) door anderen uit het verleden… Maar het grote probleem is wat we zelf met die ervaringen gedaan hebben, hoe we zelf niet meer in contact zijn met dat deel!! Daar zit de pijn en de onbalans, daar is het gapend gat!
Ik zeg je dit omdat we alleen zelf ons weer heel kunnen maken! …niemand anders.. En daar zit soms denk ik nog een groot misverstand op, dat men wacht tot iemand anders ‘iets doet’ zodat we weer heler zijn. Als we niets doen dan is het opgebouwde beschermingsmechanisme in controle. Dat is in leven gekomen omdat je zelf, door welk trauma dan ook, niet in staat was voor dat deel te zorgen (de pijn te dragen).
(En dat kunnen ook ogenschijnlijke kleine dingen zijn!!! …weet dat!)

Zelf zien en begrijpen hoe je systeem in elkaar zit zal je weer de regie in handen geven, dan ben je niet meer afhankelijk van anderen (voor hulp, goed gevoel, eigenwaarde, etc.). En dan kunnen dingen zich gaan ontvouwen, anders niet.

De twee donkere gestalten op de tekening zijn uit contact met hun kern, het kind. Hoe sterker het beschermingsmechanisme (soms ook verdedigings- of overlevingsmechanisme te noemen) hoe moeilijker het is om daar voorbij te komen.
Je lult uit je nek, ik geloof niet wat je zegt” , deze is in opperste paraatheid.
“oh ja, dit klopt, dit begrijp ik” of “hmmm, dat klinkt aannemelijk” Hier hoef je alleen maar bewust te blijven zijn van je innerlijk deel en daar actief voor gaan zorgen, zodat het weet dat jij weer de zorgdrager bent. Dat houdt oa in vaker naar je gevoel luisteren. Je voelt het vanzelf wel, als je de verdediging gepasseerd bent.

Het gezicht daar boven is ‘het zien en begrijpen van wie je bent en hoe je in elkaar zit’. Wanneer je eenmaal gaat zien dan begin je heel te worden en dan kun je langzaamaan je oude zelf gaan ontstijgen, je grootsheid gaan belichamen. Vandaar dat daar achter nog een figuur is met vleugels (niet zichtbaar op deze foto).

Hart verscheurend omdat er soms geen weet van is en dus wordt de verbinding niet hersteld…. … het leven is dan (een) lijden(s weg).
Ja, het doet iets met mij.. En dan kan ik me afvragen waarom. Het kan zijn dat het restpijn is van mijn eigen systeem…. dat daar nog wat opgeruimd wordt… Maar ik voel ook mee met anderen! ..dus ik ben niet vrij-van…(!?) En dan roept een ander stemmetje: “ja, maar ik wil zo intens graag dat iedereen vrij is!”
hmm… in principe, om zelf echt vrij te zijn, hoef ik me niet druk te maken om anderen, ik hoef alleen maar een voorbeeld te zijn. Want als ik een ander ga vertellen wat hij wel of niet moet doen, dan zeg ik in principe dat hij het verkeerd doet… We doen namelijk ALTIJD ons uiterste best, echt iedereen en altijd. Alleen…. vanuit welk systeem..?
Nee, ik hoef niet te zeggen wat iemand wel of niet moet doen….! Dit gaat over de rol van wegwijzer die ik nog niet volledig benut.
En deze laatste zin is mijn persoonlijke winst van dit schrijven.
Ik weet wat ik te doen heb.

Ik heb dit onlangs weer eens extra onder m’n neus gehad ….intens!
Ik dank voor alle leermomenten die ik krijg
❤️


…en zo dus ook een mooi voorbeeld van hoe je jezelf kunt onderzoeken, of op zoek gaan naar antwoorden. Schrijven werkt voor mij altijd!
Nu heb ik eerst getekend en daarna geschreven, een dubbele manier om te verhelderen….

24 april 2020

Lezersadvies:
Geloof niets wat ik zeg! Ik nodig je uit om je eigen waarheid te vinden. Ik geef alleen prikkelingen. Ik deel vanuit mijn eigen ervaring. Het is gewoon mijn ding van dat specifieke moment, met de bedoeling het bewustzijn te vergroten. Ik hoop dat mijn gedachten en mijn ervaringen je inspireren en ondersteunen, dat het zo is dat ik net iets zeg waar jij ook wat aan hebt.

2 reacties op Je verbroken verbinding herstellen (uitleg tekening)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *