De vraag: Wie ben je? …juist in deze tijd

Meer balans, beter met jezelf zijn…. Dit is een uitnodiging om nog meer bewuster te worden van wie je bent. Jezelf opnieuw her-ontdekken, dingen opnieuw uitvinden, dat is wat er nu van je gevraagd wordt. En de essentie ligt uiteraard in jou. We kiezen altijd hoe we de dingen ervaren, maar hoe heerlijk als je dat kan doen met het volle bewustzijn van wie je bent.

Ik verwonder me over hoe de dingen gaan.. Ik loop net heerlijk te wandelen en denk vooral veel aan iets wat ik wou schrijven, maar ik heb eigenlijk het moment gemist. Als ik voel dat ik iets wil schrijven moet ik het ook gewoon doen, want als ik het uitstel dan kan ik het alleen nog maar schrijven vanuit ‘m’n denken’, het is dan niet meer in de flow. Ik besloot tijdens het lopen dat ik het gewoon maar niet ga schrijven.. En dan, aan het einde van de wandeling, ontmoet ik iemand en we hebben zo een fijn contact!!!.. dat ik meteen nu weer geïnspireerd voel om wel te schrijven.

Als je vaker mijn schrijfsels gelezen hebt dan weet je dat ik nogal fan ben van het principe Innerlijk kind. Het heeft mijn leven veranderd! ..en het is zo helder en simpel… Er zijn voor jezelf, dat is de essentie En dat kan als je weet wie je bent, dat je beseft dat je verschillende delen in jezelf hebt. Ja, veelal is er nog een gewond deel in. Je volwassen denken van nu is niet alles wat je bent, je draagt je verleden, op wat voor manier dan ook, met je mee… Dat hoort gewoon bij dit leven, deze 3/4D wereld. We zijn dat echter aan het ontstijgen, we voelen meer en meer hogere energie.
Actief je energie verhogen vraagt om dit soort innerlijk werk, …de zwaarte opruimen.

En dan zijn we dus ‘naar huis gestuurd’…
Ja… hoe mooi! …als ik de energetische verschuivingen daarnaast houd, zoals ik al eerder schreef. Dat thuis zijn kan heel prettig zijn, rustig en harmonieus, meer tijd voor jezelf. Maar het kan dat alles juist ook niet zijn! Zeker als je met meerdere mensen nu dichter op elkaar zit (Wie is die man die het vlees snijdt? Haha)  Alles vraagt dan om bezinning: hoe gaan de dingen? Wat vind ik lastig? Wat heb ik nodig? Hoe kunnen we het anders doen? Wie ben ik?

Ik heb ergens vernomen dat men nu, in deze crisis situatie, vaker een goed gesprek heeft. Dus een fijne voedingsbodem voor bewust-zijn wordt ons ook gegeven. Communicatie is alles!
Communicatie met elkaar, maar ook juist met jezelf. Deze tijd vraagt om bewust te zijn van van-alles-en-nog-wat en juist in gezinssituaties kunnen er extra prikkels ontstaan ..triggers.

Wie ben je?
Voor meer balans in je leven is het fijn om te weten hoe je in elkaar zit, ..wat je drijft, ..wat je moeilijk vindt, dat soort dingen. Als je jezelf beter kunt begrijpen zul je ook beter met situaties om kunnen gaan. “Oh, ja… dat vind ik lastig omdat -zus-en-zo- hmm, oké dan zal ik milder met mezelf zijn”. Je weet wat je drukpunten zijn en waar ze vandaan komen. Dit laatste is wel het geen wat het echt transformerend maakt! We hebben allemaal een grondige rede om zus-en-zo te reageren, dat begrijpen verandert alles.

Of je nu bewust bent van energetische verschuivingen of helemaal niet: het maakt niet uit, want het verandert de kwaliteit van je leven sowieso. Maar jezelf kennen zal zeker je energie lichter maken!

Uit de oude doos
Heel bijzonder vind ik dat er nu op facebook iets rondgaat waardoor mensen foto’s van vroeger gaan plaatsen. Dat brengt je namelijk precies bij oudere delen van je leven, het laat je weer terug denken ..en voelen. Dingen de revue laten passeren is heel erg helpend bij de zoektocht naar wie je bent.
Wat voor kind/puber was je?
Hoe voelde je je?
Wat waren je interesses?
Wat heb je ervaren ..meegemaakt? Hoe was dat?
Stel zoveel mogelijk vragen aan jezelf! Doe het alleen, schrijf of teken erover. Of…doe het samen! Blader door oude foto’s en laat de verhalen, en vooral de ERVARINGEN!, naar boven komen. Alles wat je meegemaakt hebt heeft je gevormd. Het maakt hoe je nu in het leven staat, hoe je reageert, waar je getriggerd wordt, etc. etc.

Bewust worden
Juist de dingen uit het verleden die je onbewust meedraagt kunnen je belemmeren. Het maakt dat je niet vrij kan zijn, niet kan zijn wie je in wezen bent. Maak patronen zichtbaar door er over te denken en/of te praten Begrijp dat je gebruik maakt van ‘overlevingsstrategieën’ omdat je ergens in je leven dat nodig had om je staande te houden. Weet dat we dergelijke patronen ons eigen maken en ongemerkt blijven gebruiken.

Zie jezelf, weet wie je bent..! En dan, alleen dan, kun je er echt voor jezelf zijn. Dan kun je jezelf bevrijden en je energie verhogen. Want reken maar dat we in bijzonder, energie verhogende, tijden leven!!! ..en dan ook nog een deze wereldwijde pandemie….
Dit is een reset, een uitnodiging om te verbinden met je essentie.

Word wie je bent, zie hoe mooi je bent..
Het is veilig, omdat jij de enige bent die je nodig hebt ..die dit kan doen.

Lees evt eerder blogs over innerlijk kind/ziel of kijk dit filmpje. Zij heeft het hier ook over.
https://www.youtube.com/watch?v=qaY-IgVL2lA&list=LL179nwT5J-nxaMXrdRaSPFg&index=2&t=4s

28 maart 2020

Lezersadvies:
Geloof niets wat ik zeg! Ik nodig je uit om je eigen waarheid te vinden. Ik geef alleen prikkelingen. Ik deel vanuit mijn eigen ervaring. Het is gewoon mijn ding van dat specifieke moment, met de bedoeling het bewustzijn te vergroten. Ik hoop dat mijn gedachten en mijn ervaringen je inspireren en ondersteunen, dat het zo is dat ik net iets zeg waar jij ook wat aan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *