Corona en Energetische verschuivingen

Ik kan er niets aan doen, maar ik zie vooral mooie en interessante dingen tijdens deze bizarre tijden. Tijden waarin we massaal zoveel apartigheden ervaren door de rondgaande virus.

Ik werd uiteraard behoorlijk in beslag genomen door alles wat er gebeurde, net als wij allemaal. Tot ik een dag weer flink de energetische dingen voelde, toen heb ik weer even een balans gezocht. Wat betekent het leven weer wat ‘gewoner’ te leven en dus niet zoveel tijd besteden aan het nieuws volgen en kijken wat de wereld op social media deelt. En vooral ook weer voelen hoe ik me voel, want ik zat inmiddels meer in mijn hoofd dan in mijn lichaam.

Reset
Ik zie mooie toevalligheden, als ik de energetische shift er naast houd. Maar ook zonder dat zie ik moois. Wat ik al eerder gedeeld had.. over hoe we meer één zijn geworden, minder verschillen in status en-dat-soort-dingen. Hoe we opnieuw waardes bepalen, hoe we sowieso meer zien wat belangrijk is in het leven. Het lijkt wel of we een soort reset moment hebben gekregen. Oh.. en hoe meer empathisch we met z’n allen zijn!!! Liefdevoller met elkaar omgaan..
Ja, ik denk dat crisis tijd dat doet met mensen, maar ik zie het nu graag als een mooi cadeau. Zeker ook naast de energetische verschuivingen!

We worden op verschillende vlakken massaal bewuster door deze crisis. Energetisch verschuiven heeft dat nodig. We denken vast en zeker meer na over bv onze tijdsbesteding en zingeving, hoe we werktijd en onderwijs regelen.
Dan is het woord ‘corona’ ook nog eens mooi omdat het dingen betekent als: kroon (je plaats als koning/koningin innemen), krans van licht om de zon. Ik denk dan aan hoe heiligen in oude schildrijen/tekeningen afgebeeld werden met een aureool, lichtkrans.

In tijden van energetische veranderingen word je vooral op jezelf gewezen, daar gebeuren dingen en het gaat allemaal over jezelf. Nu met deze corona worden velen naar huis gestuurd …thuis zijn, met jezelf… De normale ‘afleiding’ wordt een halt toe geroepen.
En dan denk ik nu, met die anderhalve meter afstand die we gevraagd worden te nemen, aan ons energieveld…. Om ons lichaam heen hebben we nog een ruimte waar onze energie rijkt. We worden nu eigenlijk gevraagd om die ruimte vrij te houden… Dat we nog meer in ons eigen veld mogen staan?!?

Het zou mooi zijn als er iets blijvend gaat veranderen op economisch gebied, te denken aan bv een basis inkomen en veel meer vrijetijd… En ik hoop zeker dat we dieper voelen, of verbinden met, wat we willen en nodig hebben, dat we patronen die ons niets brengen blijvend veranderen, dat we straks niet ‘zomaar’ terug gaan naar situaties die ons afstompen.
En ondertussen stem ik me vooral fijn af op energetische verschuivingen. En fantaseer gewoon lekker door over dingen die ik ‘denk te zien’. Waarom ook niet? …het maakt het leven des te leuker 😉

Nog even ‘de andere kant’ benoemen..
Ik merk om me heen dat er eigenlijk heel weinig tot geen angst is, dat vind ik mooi. Het laat me zien dat we massaal meer vertrouwen hebben in het leven dan er soms gedacht wordt. Dat we, al dan niet onbewust, aanvoelen dat elke ervaring kansen biedt. Want ja zeg! Wat doen we met ‘de ervaring’!?? Dat is toch altijd de ham-vraag.  …ik vind dat we het fantastisch doen. En als er dan toch angsten zijn, of geweest zijn… Het is een mooi gegeven dat je dat voor je voeten krijgt, Het is een kans om jezelf te overstijgen, om (energetisch) te groeien. Jezelf te bevrijden van ketens. Gedachten patronen te doorzien…
Ja, ik ben me bewust dat er ook zorgen kunnen ontstaan, veelal over financiële dingen. Het is ook een soort van chaos. En chaos is vaak een voorbode voor verandering. Deze zorgen liggen naast het thema: ziekte en dood. Is dat om te relativeren….?

Waar of niet waar
Of het nou waar is, wat ik zeg, of dat het mijn fantasie is.. het maakt niet uit. Het gaat om mijn ervaring, wat het doet met mijn energie. Toen ik dit afgelopen nacht schreef voelde ik me in bed heel erg prettig. Ik voelde de energie door me heen tintelen.
Of de dingen in de wereld ‘juist’ zijn, zoals maatregelen of de oorsprong van de virus… Het doet er helemaal niet toe! We krijgen deze ervaring gepresenteerd en die is heel bijzonder! ..dat we wereldwijd dit ondergaan! Haal er dingen uit waardoor je je kunt verrijken, zou ik zeggen.
Dat ik me gister door dit schrijven zo energie-verhoogd voelde, maakte waarschijnlijk dat ik ook veel meer van mijn dromen kon onthouden. En dan denk ik: ja, actief je energie verhogen, dat is wat ik te doen heb. Nog meer en nog hoger/lichter.

Het is een ervaring…. En dat deze maar mag zorgen voor verlichtende veranderingen.
Durf groots te denken
Op naar een mooier wereld

Oh ja… bijna vergeten… Dat er bij die afgelopen persconferentie werd gezegd dat de maatregelen tot ‘juno’ gelden…. Juno.  Juno of Iuno was in de Romeinse mythologie de heerseres van de hemelen, ze is ook de godin van het huwelijk (Het starten van een nieuw leven in verbondenheid). Zij is een godin van het zuivere licht, die als koningin op haar verheven troon in de hemel zetelt, de godin, die licht en daardoor leven aanbrengt. Ze is vooral bekend in Italië. 
Persoonlijk vind ik het mooi dat het nog wat langer duurt, dan hebben we meer tijd om dingen te ondergaan en vallen niet zo gauw terug in het oude.


‘We can’t go back the way we used to love…’ Zomaar een regel tekst die ik vanochtend in een liedje hoorde. En er zijn zoveel liedjes die passen bij deze tijd….

25 maart 2020

Lezersadvies:
Geloof niets wat ik zeg! Ik nodig je uit om je eigen waarheid te vinden. Ik geef alleen prikkelingen. Ik deel vanuit mijn eigen ervaring. Het is gewoon mijn ding van dat specifieke moment, met de bedoeling het bewustzijn te vergroten. Ik hoop dat mijn gedachten en mijn ervaringen je inspireren en ondersteunen, dat het zo is dat ik net iets zeg waar jij ook wat aan hebt.

2 reacties op Corona en Energetische verschuivingen

 1. Miriam schreef:

  Babette!
  Je schrijft 3 mooie dingen! Of ene heleboel, maar 3 komen heel erg binnen!

  1. Ons aura!!!! Tof dat dat benoemt!
  “Om ons lichaam heen hebben we nog een ruimte waar onze energie rijkt. We worden nu eigenlijk gevraagd om die ruimte vrij te houden… Dat we nog meer in ons eigen veld mogen staan?!?”

  2. “Persoonlijk vind ik het mooi dat het nog wat langer duurt, dan hebben we meer tijd om dingen te ondergaan en vallen niet zo gauw terug in het oude.” Yes!!

  3. We krijgen deze ervaring gepresenteerd en die is heel bijzonder! ..dat we wereldwijd dit ondergaan!

  Dank je wel van Miriam nog zonderhuis vanuit Zwolle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *