Als het tegen zit…. en Transformatie

Soms is het gewoon verdomd moeilijk! Leven…
Het lijkt of het bij anderen zo lekker simpel gaat, terwijl jij je soms afvraagt waarom je nog je bed uit moet komen. Sterker nog: dat je eigenlijk helemaal nooit meer je bed uit wilt komen! Maar misschien heb je daar geen last van en is het meer dat je niet weet waar je de leukheid van het leven vandaan moet halen. En soms…. soms is het echt gewoon zwaar over-leven.

-Unknown artist-

Moedeloos, depressief, burn-out.. benamingen die je staat-van-zijn kunnen omschrijven. De oorzaak kan divers zijn en toch komt het vaak wel op het zelfde neer: je bent niet in balans!

Je bent niet in contact met jezelf. Als je dan op een punt komt dat je hulp gaat zoeken, krijg je vaak het advies: ga iets leuks doen voor jezelf. Ook ik heb ooit die opdracht gekregen. Man, wat een ongelofelijk zijn-plank-volledig-misslaand advies kan dat zijn, zeg!!! Als het echt al een poosje niet zo goed met je gaat dan weet je al lang niet meer wat leuk is! Je bent al een poos aan het over-leven, zorgen dat je doet wat gedaan moet worden. En dat is eigenlijk al veel te veel. Het kan dus zijn dat je zo afgesneden bent van jezelf dat je dus niet eens weet wat je nou eigenlijk ‘leuk’ vindt.

 

Kanaaltjes (…even een zijstraatje, los van het onderwerp)
Zo begon ik dit stukje een poos geleden. Ik wil al zo lang er iets over schrijven…. maar waar wacht ik op? Nu dan maar verder schrijven?
Ik wacht vaak op het ‘juiste moment’, net als met schilderen. Met schilderen heb ik al begrepen dat het ook gewoon ‘werken’ is, dat ik mezelf een schop onder de kont moet geven en gewoon aan de slag moet gaan. En net dacht ik ook over het schrijven… ik wacht eigenlijk tot de ‘kanaaltjes’ open zijn, op het ‘juiste moment’, maar dan doe ik mezelf geen recht toe, hè!? Want diep van binnen weet ik dat ik meer zeggenschap heb over mijn-staat-van-zijn, de energie volgt namelijk de gedachte. We kunnen zelf bepalen in welke hoedanigheid we willen zijn. Dus ja, als ik besluit dat ik bezield wil schilderen of schrijven dan volgen de kanaaltjes vanzelf wel. …daar mag ik dan nog wel meer op gaan vertrouwen, die gedachte me meer eigen maken. 😉

Met die ‘kanaaltjes’ bedoel ik dat de dingen als vanzelf gaan. Misschien ken je dat wel, dat je iets doet wat fijn is en dat je zelf soms verrast kan zijn over het resultaat. Je bent dan in de ‘flow’. Ik heb het wel eens gehad dat ik met verstand naar een tekening van mezelf kan kijken, niet begrijpend dat ik dat gemaakt heb. Niet omdat het nou  perse over de mooiheid gaat, maar meer omdat ik het me haast niet kan herinneren dat ik het maakte. Het gevoel van het maken kan ik me dan juist wel heel scherp herinneren. Dus met die kanaaltjes bedoel ik dat je meer in contact staat met je boven- en onderbewustzijn. Je bent dan eigenlijk grootser dan je anders ervaart.

 

Dus ….shit happens…?
Soms is het zwaar klote. En dat is ook een understatement! Want je kunt ook het gevoel ervaren volledig de weg kwijt te zijn en dan zijn paniek en angstaanvallen ook niet vreemd. En of je nou burn-out klachten hebt of soms het gevoel hebt dat je misschien wel rijp bent voor een opname in een psychische instelling, er is iets uit balans! Je bent gemaakt om in balans te zijn en je systeem laat je nu weten dat er iets veranderen moet …of gaat veranderen. Dat zijn twee verschillende dingen maar tegelijkertijd ook het zelfde.

Je kunt klachten krijgen omdat je dingen doet die eigenlijk niet fijn voor je zijn. (Onder ‘klachten’ schaar ik vanaf nu een heel breed scala, van lichte stress tot zware paniek aanvallen.) Dat kan heel divers zijn, denk bv aan werk doen wat niet bij je past, te veel werken, relaties, vrienden hebben die niet kloppen. Maar het leven kan het je ook moeilijk maken omdat je nog ‘je ding’ moet ontdekken. Maar eigenlijk rolt dat altijd automatisch uit een moeilijke fase, dat je tot iets gaat komen waardoor je meer in balans gaat zijn. Moeilijke periodes zijn er om je weer in balans te krijgen. Maar zo ervaren we dat meestal niet, hè? Het is moeilijk, zwaar en ongemakkelijk en we gaan dan hard ons best doen om het weer fijn te hebben. We moeten immers toch gelukkig zijn!? En ja, het is ook veel fijner om tevreden wakker te worden, zonder die drukkende zwaarte.

Verslaving
Of we volgen het advies van een hulpinstantie of we komen zelf tot ideeën om het leven fijner te maken. En hier komen we op glad-ijs….
Misschien breng je wijzigingen aan, neem je meer tijd voor jezelf, ga je sporten of vind je een andere manier zodat je je weer fijner gaat voelen. Dat kan prima werken, je voelt vanzelf wel of dit klopt. Maar soms ben je gaten aan het vullen. Ga je dingen doen die je op dat moment een fijn gevoel geven, worden het bakens waar je naar uit gaat kijken. “Vanavond ga ik weer sporten (en als het me lukt, ga ik vroeg opstaan en kan ik dan ook nog een rondje doen)” Of duidelijker: je merkt dat je verslaafd bent geworden aan iets. Dat sporten kan ook zeer zeker een verslaving zijn! Elke verslaving is een geluk-maker van dat moment, het dekt een diepere behoefte af. Verslaving, om iets niet onder ogen te hoeven komen en vaak ook omdat je zelf niet eens weet hoe. Velen duiken inderdaad in een fase waarin ze los kunnen komen van de dagelijkse zwaarte. Vaak merk je wel dat dat ook niet werkt en verander je je patroon. En soms heb je het gewoon nodig om een poos, op die manier, soepeler door het leven te gaan, om een periode te overbruggen. Erger wordt het als je niet meer zonder je verslaving kan. Dan zit je nog steeds met je gat en is je manier van bedekken inmiddels ook een probleem geworden. Dan heb ik het over wat ernstigere verslavingen als drank en drugs of verslavingen die je geld kosten, je kunt evengoed verslaafd raken aan wat onschuldiger dingen als games en andere dwangmatige bezigheden.

 

Geef je over! Mijn beste advies: geef je over. Uit liefde voor jezelf, geef je alsjeblieft over aan alles wat je ervaart, hoe naar het ook is! Als ik dit zo opschrijf voel ik de tranen prikken en weet dat het klopt, maar ik weet ook hoe dapper je daarvoor moet zijn.

Stop met vechten. Verzet je niet tegen wat er gebeurt. We vechten en verzetten ons misschien wel omdat we in een situatie beland zijn waar we geen controle meer hebben en dat is ook nog eens naar, bovenop het feit dat we ons al naar voelen. We willen wel gelukkig zijn, maar kunnen het niet afdwingen. En toch willen we dat: zorgen dat het beter gaat, dat we gelukkiger zijn. Dus je baalt als je je rot voelt dat je weer een klote dag voor de boeg hebt. Je voelt je mislukt als je weer zoveel angsten gevoeld hebt. Je piekert je suf waarom dit nou allemaal is. Wat doe je verkeerd?!?

Maar lieverd…. Je bent al perfect!
Wees maar lief voor jezelf en heb geduld…. Het komt echt wel goed!

Perfect
De natuur is in mijn ogen perfect, alles loopt in balans. Wij zijn ook natuur!
Allen we zijn een beetje ‘gehandicapt’ omdat we zoveel na kunnen denken. Dat nadenken is een grote kracht, als we in balans zijn, maar ja, ook een grote belemmering…. Besef dat je jezelf ook heel erg in de weg kan zitten.
Als je het al zo zwaar hebt, stop dan zoveel mogelijk met nadenken (als het je niet ten goede komt). Creëer, als het nodig is, omstandigheden die het mogelijk maken zodat je zo min mogelijk dingen ‘moet’ doen. En als je daardoor drastische dingen moet doen, dan zij het zo. Vooral als het echt heel zwaar is: maak een ballon waar je in leeft. Niet nadenken maar comfort zoeken, geen eisen stellen! Verstop je als dat nodig is in deze ballon. Op een gegeven moment ben je klaar om te registreren wat je allemaal voelt, en ja, ook denkt (daar ontkom je toch niet aan 😉 ) Sluit vriendschap met alles wat er in je gebeurt.

Snap je dat je dan beter niet moet oordelen? Vrienden oordelen niet.
Wees lief voor jezelf.

In dit proces is het fijn om dingen op te schrijven, gewoon schrijven wat je registreert. Het kan je enorm veel inzichten verschaffen en het werkt daarom ook helend. En zoek een bezigheid waarin je je lekker kan verliezen: tekenen, puzzelen (met name legpuzzels, de symboliek van de losse stukje weer samen voegen is natuurlijk fantastisch), breien/haken, steen/hout bewerken, etc. Je hebt het namelijk nodig om stil te worden.

Er is een rede waarom je zo uit balans bent. Als je deze nog niet kende zal hij je hoogst waarschijnlijk duidelijk worden als je geduld hebt en lief voor jezelf bent. Iemand hebben waartoe je je kan wenden die je begrijpt, al dan niet professioneel, is natuurlijk heel prettig en soms ook nodig. Maar ook zonder dat is het mogelijk om dit door te komen. Het belangrijkste is dat je er voor jezelf bent, dat jij zorgzaam naar jezelf gaat kijken en luisteren.

Echt, het is een fase waar je doorheen moet gaan. En hoe meer je daarin kan loslaten, het gewoon proberen te ervaren, hoe soepeler het gaat. Nogmaals, je bent vaak je eigen obstakel. Hoe moeilijk en zwaar het ook is, deze periode is er omdat je te veel de verbinding met jezelf verloren bent. Of…. omdat het hoog tijd wordt dat je eindelijk meer verbinding gaat krijgen met jezelf! Als je dus durft los te laten en de dingen kunt laten gebeuren dan kom je er altijd rijker en sterker uit. Je wordt er gewoon een beter mens van, meer van wie je nou eigenlijk echt bent.
Je hebt gewoon wat te veel ruis om je heen… en dat mag nu opgeruimd worden.
Dus begrijp je dat dit gewoon een reset is?
Je state-of-mind heeft veel invloed.

Luister ook naar je lichaam. Ik denk dat het ook veel voorkomt dat je last krijgt of hebt van dingen in je lijf. Je lichaam vertelt je namelijk ook als je niet in balans bent of dat daar ergens iets opgeruimd mag worden (lees HIER meer). Vermoedelijk gaat je lichaam opspelen als je de eerste tekenen negeert, van de noodzaak pas op de plaats te maken of iets te veranderen aan je levensstijl.

Natuurlijk schrijf ik dit ook vanuit mijn eigen ervaringen, genoeg beleefd hierin. Ik heb zelfs ontdekt dat deze ‘nare periodes’ gelinkt zijn aan fantastische momenten. Dat je gewoon ‘getransformeerd’ wordt!(?)! Dat er iets gebeurt met energie…dat je ook echt veranderd. Mijn ervaring schrijf ik hieronder en als je inmiddels wel gevoeld hebt dat er ‘iets meer’ aan de hand is dan weet ik zeker dat je wel door wilt lezen. 😉

Dat stress en chaos juist vaak groei betekent wordt in dit korte filmpje mooi uitgelegd.  (Klik op het plaatje) 

Moeilijke periodes hebben vaak als gevolg dat het je ergens verandert. En soms vraagt het ook echt regelrecht om veranderingen!

 

 

——————

Verandering…transformatie

Transformatie… wat betekent het woord eigenlijk? Ik vind op internet: Doelbewuste verandering. Omzetting (van iets) in een andere vorm. Verandering van de vorm, functie of structuur van cellen of weefsels

Transformatie

Dat de boel soms helemaal op z’n kop komt te staan kan ook een verdere diepgaande grondslag hebben. Je hebt de chaos nodig om opnieuw gereset te worden. Oude patronen en verbindingen mogen op de schop. En dan ga je soms heel anders in het leven staan. Je ontwikkelt nieuwe zienswijzen omtrent het leven en hoe jij daarin staat.
Dat is dan mijns inziens de bedoeling van al die onrust en knelpunten. En ja, soms zijn daar real-life narigheden voor nodig om een start te maken. ….De chaos heeft een doel!

Ergens ga je dan snappen dat er iets meer aan de hand moet zijn, ergens schuift het je bewustzijn binnen. Ik ga maar even verder schrijven vanuit mijn eigen ervaringen, zover als ik die nog kan opdiepen vanuit mijn geheugen. Het rare is dat ik de meest intense ervaringen zo weer kan vergeten. Het is alsof ze in een diepere laag ingebed zijn, dat het niet nodig is dat ik ze nog met mijn denken benader. En dat doet het dus ook met je, die transformatie, je bewustzijn verruimt zich.

Ik geloof dat mijn eerste tekenen waren dat ik blessures had waar ik maar niet vanaf leek te komen. En ja, er was ook een diepe onvrede maar die negeerde ik al zo lang. Vandaar dat het lichaam op ging spreken. Achteraf gezien was ik al heel lang een over-lever, ik functioneerde zelfs het best als het leven nog zwaarder werd. Wanneer ik dacht niet meer verder te kunnen en ik dan ook nog eens een deksel op m’n neus kreeg kon ik na het eerste gevoel van reddeloosheid enorm sterk worden.
Ohh ja, nu herinner ik me weer iets. Ik heb echt zo mijn best gedaan verlichting te vinden toen het leven zo knelde. En het rare is dat ik het meest last had van mijn sterk zijn, ik wou maar dat ik eens afbrak, dan kon ik tenminste echt niet meer. Maar mijn missie was doorgaan en dat deed ik. Ik was de oer-moeder die er voor de kinderen wou zijn. En zo heeft de buitenwereld nooit echt iets van mijn strijd gemerkt, alleen mensen dicht om me heen.

Ik had het zwaar. Toen veranderde mijn leven en ging ik een studie doen, dat gaf wel degelijk verlichting. Maar m’n leven klopte nog steeds ergens niet… alsof er iets gedaan moest worden… En ja, niet vanuit mezelf, maar vanuit mijn dierbare kwamen de problemen die me knetterhard raakten, waardoor de schijn(bare) rust verdween. En daar ging mijn leven weer op de schop… en ik weer meer in de overlevingsstand. Ik vond een manier om me te onttrekken van de harde werkelijkheid: muziek en wijn. En nee, het leven was nog niet klaar met me… er kon nog wel meer drama bij. Mijn/ons huwelijk paste niet meer. Samen met alle andere ellende, de studie en mijn nieuwe nachtelijke hobby gingen we hierdoor ook door een zeer moeilijke tijd. Voor niemand was het hier makkelijk.

Wakker worden
En toch was daar ergens middenin ook een enorm lichtpunt voor mij persoonlijk. Het gevoel ‘wakker te worden’… Tijdens een studie reis in Rome heb ik werkelijk het licht gezien! Dit in de vorm van rode draden door mijn leven zien lopen, ik begreep in één keer zoveel! En bovenal realiseerde ik me voor het eerst, en diepgaand, dat ik zelf ook nog iemand was, buiten moeder, dochter, partner, zus, juf, etc. om. Ik heb op sommige plekken in Rome zoveel gevoeld, zoveel binnen gekregen dat het soms bijna als te veel voelde. Ik denk dat mijn kanaaltjes wijd open stonden (voor het eerst).

Dit was het eerste merkbare begin van het wakker worden, de verandering, transformatie…

Ik zou wel kunnen bedenken, en zeggen, dat ik al die ellende en zwaarte nodig had om iets in mij klein te krijgen, te breken als het ware. Zodat er ruimte kon ontstaan voor iets anders.
Maar man, o man, wat was en ben ik sterk! Die studie met stages voor de klas waren er ook gewoon om te overleven. Hoe meer ik ‘moest’ doen, hoe sterker ik werd. Daarom moest ik vandaag ook huilen toen ik in het eerdere schrijven schreef: ‘geef je over, verzet je niet’. Ik gaf me niet over. Ik wilde op een gegeven moment wel maar ik wist niet meer hoe ik moest huilen, ik durfde niet meer te huilen, bang om er in te verzuipen. Ik kon niet meer afdalen naar mijn voelen….

Thuis was ik door mijn wakker-worden ervaring zo euforisch dat ik dacht te kunnen leven met alle ellende die daar was. Maar er kwam nog meer bij, het hield maar niet op. De euforie verdween naar de achtergrond, maar niet totaal uit het oog. Ik ging er over schrijven. Mijn overleving werd nu wijn, muziek, schrijven en zoveel mogelijk nachtelijke uren pakken. Inmiddels ook gescheiden. Dat gaf wel een mate van rust maar er was nog te veel narigheid. Mijn vernieuwde nachtelijke hobby intensifieerde zich. Het schrijven bracht me zoveel energie dat ik soms maar twee uur sliep. En nog brak ik niet af! Belachelijk hoe weinig ik sliep en daardoor ook meer tijd had om meer wijn te nuttigen. Maar juist ook dat zorgde er waarschijnlijk voor dat ik sterker was, dat ik maar door kon gaan, daar was ik immers zo goed in: barre omstandigheden overleven.

Ik zou het weer eens moeten nalezen wat ik toen allemaal schreef, maar het ging denk ik veel over mijn nieuwe bewustzijn. Dat bracht me zoveel kracht dat ik soms ook wel eens gedacht heb dat ik het misschien allemaal wel aan het verzinnen was, dat het een overlevingsstrategie geworden was. Met andere woorden: ik geloofde mezelf niet helemaal. Ik nam het nog niet echt als waar aan, dat het leven veel grootser is en dat er zoveel verbinding tussen alles is. Al die dingen die ik meende te snappen van het leven.

Op een gegeven moment besloot ik op school maar eens uit de doeken te doen dat ik zware omstandigheden had, om zodoende wat uitstel voor opdrachten te krijgen. Maar daar was geen sprake van, ze adviseerde me met klem om een poos te stoppen met de opleiding, ze vonden dat ik onder deze omstandigheden niet verder mocht studeren. Ik vond dat bizar, ik kon het heus wel! ….ik had gewoon wat extra tijd nodig…

En zo werd één van mijn overlevings-dingetjes onder mijn voeten weggezaagd. En daar begon ik weg te glijden… toen kwam er een soort verstilling in mij. Door het niet meer ‘moeten’ begon ik heel veel dingen ook niet meer te kunnen. Naar buiten gaan bijvoorbeeld, onder de mensen komen, was een hel. Post krijgen voelde als een bedreiging. Als de telefoon ging voelde dat als een regelrechte aanslag. Maar ik was nog steeds een moeder, dus dat maakte dat ik nog dingen moest en misschien heeft dat me ook behoed voor verder afglijden. Ik had me nog een maniertje eigengemaakt in de loop der tijd: dissociëren. Soms, onder voor-mij-niet-fijne omstandigheden, kon ik zover afstand nemen van de wereld om me heen dat ik als het ware gevangen zat, ik kon me niet meer bewegen of verplaatsen.
Op die manier kwam ik ook voor een intake gesprek bij een hulpinstantie. Voor één gesprek moesten we twee keer afspreken omdat ik totaal niet over mezelf kon praten. Op de terugweg verdwaalde ik een keer op een plek die gewoon heel bekend voor me was!?
Kortsluiting in mijn hoofd noem ik het maar. Een vraag krijgen en bij het vraagteken niet meer weten wat er nou gevraagd werd.

Maar weet je wat er wel soepel door mijn hoofd ging? Inzichten.
Ik verdiepte me ook bv in kwantumfysica. Ik begreep alles!? Ook las ik Madam Blavatsky?!?!

Nou reken maar dat dat allemaal best pittige kost is hoor!
Op een moment realiseerde ik me dat ik veranderde (een beetje moeilijk uit te leggen hoe dat voelt). Ik vond dat mijn geur anders was. Ik voelde dat er iets in mijn hoofd veranderde, kon het als het ware horen, proeven en/of ruiken. Aan de ene kant vond ik dat kloppen, maar aan de andere kant maakte het me ook bang: “Gaat er nu iets mis? Moet ik medicijnen omdat ik anders permanent beschadigd raak in de bovenkamer?”
En toen ging ik op internet zoeken…. En ja, hoor Bingo! Ik vond heel snel informatie over verandering in DNA en transformatie. Ik las dingen die ik diep van binnen al wist, over dat je bewustzijn vergroot met alle positieve gevolgen van dien.

Ik kreeg hierdoor vertrouwen in mezelf. Het was oké, ik voelde van binnenuit dat er dingen veranderden en dat dat ook was wat ik zielsgraag wilde. Ergens in die tijd dat ik me zo diep met het leven bezig hield, inzag hoe dingen in elkaar staken, heb ik als het ware mijn blauwdruk gezien. Of was dat de blauwdruk van ons allemaal? Als we ons verbinden met het leven zelf en blokkades opheffen staan we veel lichter in het leven, zijn we tot heel veel dingen in staat. Veel meer licht en liefde voelend, zoveel energie die dan op elkaar afgestemd is. Die energie stroom is er altijd, maar we maken er door onze eigen belemmeringen niet optimaal gebruik van, denk bijvoorbeeld aan de kracht van je gedachte… Hoe vaak denk je niet aan iets en gebeurt er iets wat ‘toevallig’ daarmee te maken heeft? Dat is geen toeval, je kan er gewoon gebruik van maken. Dan kun je ook veel meer in balans leven omdat je veel meer afgestemd bent op je intuïtie,  o.a. meer dingen aanvoelen en doorzien. Die ‘transformatie’ onrust is bedoelt zodat we meer worden wie we in wezen al zijn, met veel meer capaciteiten tot onze beschikking. We hebben het namelijk al in ons zitten, in ons dna.

DNA en chaos
DNA is een complex systeem, ik ga dat nu natuurlijk niet uitleggen, dat is veel te omvangrijk, maar dna bevat informatie. Er ligt dus ook in verscholen dat je de missie hebt om ‘wakker te worden’. ‘Het zit dus in je genen’. Veel gedragingen en patronen zitten ook in je genen, die herken je in je voorouders. Maar ook programmeer je jezelf, en dus ook je dna(!), door ervaringen die je opdoet in dit leven. Als je altijd veel ruzie hebt meegemaakt als kind, zal je in een schrik reactie verzeild raken als je iemand hoort praten met een harde stem, dit zal je elke keer gebeuren, dat heb je jezelf aangeleerd. Je kunt het ook doorgeven aan je kinderen. Je bent dus soms belast met herhalingsprogramma’s die niet van jou zijn. Maar, je kunt dit ook afleren, zeker als je begrijpt waar het vandaan komt! Dat betekent dat je dna ook veranderbaar is.

Omdat ik in die tijd zo enorm veel vibreren in mijn lichaam voelde, het voelde alsof het in mijn cellen zat, kreeg ik al gauw het idee dat het iets met dna te maken had. Ieder heeft zijn eigen ideeën en dingen waar de aandacht naar gaat bij je ontwaken, het is maar net wat je het best kan gebruiken. Je kunt gewoon beseffen dat het een ziels-ding is of het zoals mijn-sceptische-deel-in-mij meer wetenschappelijk benaderen. Voor mij omvat het van beiden.

 

Je hebt de chaos nodig om nieuwe verbindingen te maken. Het zit in je genen om overhoop gehaald te worden. Je missie is ‘Wakker Worden’!

Wat ga jij er mee doen? Het is namelijk jouw bewustzijn wat bepaald. De meesten met deze missie weten het wel degelijk al, alleen…… durf je in jezelf te vertrouwen??!
Gelukkig zijn er nu al veel en veel meer mensen die deze ervaringen hebben en dit begrijpen, dat maakt het een stuk makkelijker om er over te communiceren. Weten dat je niet alleen hierin bent.

Voed je met dingen die je helpen groeien. Ga lezen over onderwerpen die hiermee te maken hebben, wat je interesseert. Je zult merken dat je het opzuigt als een spons en zelfs merken dat je veel al wist, diep van binnen. Je sluit je als het ware aan op de informatie die er al is (ook in jou dus). De verbinding kun je maken omdat het al in je dna zit, of anders gezegd: omdat je verbinding maakt met je ziel die toegang heeft tot deze informatie.

 

‘Junk dna’? m’n hoela! Men zegt toch dat we iets van 90% dna hebben wat geen functie lijkt te hebben? En wat te denken van onze hersencapaciteit? Ook toch zoiets? Nou en ik denk dat dat het is waaraan je ook kan zien dat we nog een hele groei kunnen maken. We kunnen echt nog zoveel meer! Ik bedoel niet dat we dan nog meer complex kunnen denken, ik denk eerder dat die junk-materie ander functies heeft die we niet kunnen meten.

Wat doe je met jouw bewustzijn?
Je kunt alles negeren, of het afdoen als onzin. Maar man, o man….!!! Daarmee gaat het zeker niet weg 😉 De verandering heb je te maken, het is gewoon niet anders. Van binnen weet je het, voel je het en wil je het ook wel degelijk. Je hebt alleen last van kritische innerlijke stemmetjes.
Wat denk je wat er gebeurt als je je blijft verzetten? …. Hmmm, nou?? Precies… Nog meer chaos!
En dat geeft niet, je hebt namelijk ook zeer grote stappen te maken. Maar ga het op een dag aan! Verruim je bewustzijn, haal de ruis weg. Volg je gevoel, wees stil en luister wat er in je is, want dan gaan alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. En reken maar dat dan alles veeeeel fijner wordt!

Symptomen
Als je al zover gekomen bent met lezen heb je vast het gevoel dat het klopt, dat er iets meer aan de hand is. Tijdens mijn eerste wakker-worden-periode heb ik veel bizarre dingen ervaren. Ook veel dingen die ik zo weer vergeten was, wat ik altijd raar vond, omdat ze juist zo baanbrekend waren. Het geeft voor mij aan dat er ook veel dingen op lagen gebeuren waar we met ons dag-bewustzijn niet bij kunnen, ook dat we niet alles met ons denken hoeven te benaderen. Je beseft dat je dingen kunt ‘weten’ buiten je denken om. Dat je veel grootser bent…
Ik geloof dat de één hele heftige periodes door kan maken terwijl een ander die wakker wordt er misschien heel soepel doorheen lijkt te rollen. Misschien zit daar inderdaad verschil in, dat sommigen veel meer ruis op te ruimen hebben. …of dat ze nog veel grootsere verbindingen tot stand mogen gaan brengen. Ik weet het niet.

Ik wil wel even graven in mijn ‘geheugen’ om je te vertellen wat ik zoal ervaren heb.

 • Er is heel veel wat je van binnenuit voelt! Voelen dat er iets niet klopt. Voelen dat je iets te doen hebt. En nog zo en zoveel meer…
 • ‘Toevalligheden’ die op je pad komen. Je voelt dat dingen niet zomaar zijn.
 • Nou ja, die ‘chaos’ natuurlijk… 😉
 • Dromen die zo helder, intens en diepgaand kunnen zijn. Vaak voelde ik die dan ook de rest van de dag nog in mijn lichaam, vooral bij mijn hart.
 • Ander slaap patroon/ervaring. Soms heb je veel minder slaap nodig, was ik na een heftige droom zo klaar wakker dat ik er wel over moest gaan schrijven. Maar vaak heb je juist meer slaap nodig. Zo had ik heel vaak de behoefte om overdag even de ogen dicht te doen. Soms was 10 minuten al genoeg, en ging ik dan zo diep weg!!! Dat voelde zo bizar.
 • Verruimd bewustzijn. Je ziet meer oorzaak en gevolg, rode draden in het leven. Je kunt meer boven dingen uitstijgen en zien wat dingen nou echt zijn. Zaken zijn niet meer zo zwart/wit, je ziet meer grijs, dat er nog een hele wereld/waarheid er tussen ligt.
 • Angsten en paniek. Ik denk dat die te maken hebben met je klaar maken voor nieuwe uitdagingen en het loslaten van vaste patronen. Ik heb zelfs wel eens gedacht dat ik zeker wist dat ik dood zou gaan als ik zou gaan slapen. Ook heb ik eens medicatie gekregen, maar daar was ik gauw klaar mee. Het voelde zo verkeerd! Dat geeft aan dat je systeem altijd wel aangeeft of iets klopt of niet. Ik ben toen al vlot weer gaan afbouwen en gestopt.
 • Spierspanning. Ik heb heel lang last gehad van het gebied rond mijn kaken, soms blijft het nog een valkuil. Dit heeft natuurlijk ook met het energiegebied zelf te maken, de chakra. Aan de hand daarvan kun je ook goed bekijken waar de aandacht naar toe mag gaan, welke thema’s. Je hebt via je lichaam de kans om een hele hoop op te ruimen. Er bewust van zijn is de sleutel.
 • Inzichten. Je krijgt echt heel heldere ideeën. Ga jezelf hiermee voeden, ga er over lezen.
 • Verandering in eet/drink patronen. Je krijgt vaker een sterke behoefte in bepaald voedsel, dit omdat je bepaalde voedingstoffen dan meer nodig hebt. Maar ook juist dat je bepaalde dingen niet meer wilt eten. Over het algemeen kan je zeggen dat je vooral lichter wilt eten. Ik houd nog wel van pasta’s en zo, maar ik weet nu dat het me ook heel veel energie kost. Ik ben geen vegetariër, maar ik kan er zo voor doorgaan. Ik wil geen vlees meer eten. Soms eet ik nog wel eens iets van kip of vis, maar dat is maar zelden. In de tijd dat ik behoorlijk veel ‘steunde op de wijn’ had ik wel eens tijden dat ik niet eens een flesje bier kon wegkrijgen, laat staan een glas wijn. Nou reken maar dat dat bizar aanvoelt! Maar ik weet dan donders goed dat het met mijn hoger bewustzijn te maken heeft. Iets zorgt er voor dat ik stop met iets wat me niet dient. Juist op die momenten had ik dat erg nodig om een bepaalde groei te maken. Zo heb ik dat vaker met drank, koffie en roken mee gemaakt, dat ik het gewoon niet meer lekker vond. Tja, maar…. uiteraard zou het beter zijn als ik er dan totaal mee zou stoppen… Ik geloof dat mijn systeem het wel aangeeft, en dat het soms ook nog even beter is dat het er nog wel is. Ik heb zo mijn redenen (bewust/onbewust) zullen we maar zeggen.
 • Algeheel ander gevoel. Omdat ik de ervaring ken kan ik zeggen: het voelde soms zoals je kan voelen als je zwanger bent. Heeft ook met het punt van hierboven te maken. Je behoeften zijn anders. En duidelijk dat je voelt dat er iets verandert dus. Dat gebeurt namelijk ook met zwanger zijn.
 • Dingen uit het verleden die op je pad komen. Onlosmakelijk zijn die dingen verbonden aan het wakker worden, je hebt daar dingen in op te ruimen. Dus alles wat daarvan op je pad komt: geef het aandacht, schrijf erover.
 • Een continu diepgaande trilling in je lijf, vooral voelbaar als je in rust bent, in bed ligt.
 • Lichamelijke sensaties. Ik heb heel vaak een warmte bron gevoeld bij mijn linker onderbeen, alsof er een straalkacheltje naast stond. Ook punten op beide handen die van tijd tot tijd wam voelden. Een golf door mijn hartgebied was ook niet vreemd. Ja, ik zeg wel was niet vreemd, maar soms kan dat ook juist best eng zijn, dat je denkt dat er misschien wel iets mis is met je hart, maar als je vertrouwt op de dingen dan hoef je er niet bang voor te zijn. Natuurlijk moet je bij twijfel wel een deskundige raadplegen.
 • Onderlichaam. Diaree of zeer dunnen ontlasting voor wel meer dan 5 weken. Ook naast de menstruatie bloed blijven verliezen, volgens mij ook wel 6 tot 7 weken. (die tijden weet ik niet zo goed meer) Ook wanneer er weer diepgaande dingen gebeurde kon ik er de klok op gelijk zetten dat ik dan weer bloed ging verliezen.
 • Pijnen in je lichaam. Zoals ik al eens eerder schreef, vast zittende energie die los wil komen geeft het vaak aan door pijn. Bewust worden daarvan, ademen en beweging (yoga bv.) zijn goede manieren om daar beweging in te krijgen.
 • Ogen, oren. Ogen die branderiger voelen, kijken wat ook minder lijkt te zijn. Geluiden in je oren, suizen en soms hoge tonen zijn ook niet vreemd. Ik heb zelf iets met oorsmeer… tijden van nooit oorsmeer hebben. Het voelt dan alsof ‘dingen’ vast zitten, het dient los te komen voor mijn gevoel.
 • Hersenfunctioneren. Zoals ik hierboven schreef ga je ook anders functioneren in je bovenkamer. Je hersenhelften gaan anders en beter samenwerken. En ja ook juist meer vanuit je rechterhersenhelft, daar waar je gevoel en intuïtie meer gereguleerd wordt. Het ordelijk denken en dus onthouden zit in je linker hersenhelft en die kan dan wel eens op een heel laag pitje komen te staan. Handig is dan om van alles op te schrijven en te accepteren dat je gewoon veel vergeet. Het is niet blijvend, je traint je vernieuwde hersenfuncties zo weer in wat jij wenst.
 • Gedesoriënteerd voelen. Natuurlijk was ik al lekker gedesoriënteerd 😉 , maar soms voelde het ook alsof de grond scheef was.
 • Mystiek ervaringen. Deze ervaringen hebben mij het gevoel gegeven dat ik vooral mijn innerlijk (denken/voelen) mag geloven en vertrouwen, want juist dat ‘in jezelf geloven’ is een zware dobber. Hoe vaak ik mezelf al niet omlaaggehaald heb!. Het helpt puzzelstukje op hun plaatst te laten vallen voor zover als dat nog nodig is.
  Wat echt wonder mooi was, was de keer dat ik van een paard viel, tegen de boom aangesmakt werd en dat het paard ook nog op een stuk van mijn buik kwam te staan. Mijn lies was tot bloedens toe gescheurd. Eenmaal thuis kon ik haast de trap niet meer op zoveel pijn ik overal had. Ik ging toen achterover op een stoel liggen en sloot mijn ogen. Ik voelde hoe er een soort warme cocon om me heen kwam, mijn hele lichaam begon te tintelen/vibreren. En toen was het klaar, ik had vreselijke dorst en enorme trek in fruit. Daarna merkte ik dat werkelijk alle pijn verdwenen was!?! Dit gebeurde gewoon spontaan had niets met mijn intenties te maken.
 • Bizar veel energie. Ik heb me lang afgevraagd wat dat nou allemaal was, terwijl ik het eigenlijk wel wist. Kundalini energie. Je hebt een levensenergie in je, de bron ligt onder aan je wervelkolom. We maken normaal gewoon gebruik van die energie, alleen is dat heel matig. Deze energie is enorm sterk!!! En door het wakker worden kan die energie vrijkomen in de vorm die het eigenlijk heeft. Dat is de vorm die we zouden kunnen gebruiken, die potentie hebben we. Ik weet uit ervaring dat het heeel fijn is!!! …..maar… het sloopt me ook. De laatste keer dat ik met deze energie te maken had kon ik het al veel beter hebben, bleef het ook langer actief. Ik weet dat ik nog meer te doen heb, meer in balans te komen om het beter te kunnen handelen. Nu voelde het steeds echt als een razende storm die door me heen gingen voor tijden, maar niet goed gekanaliseerd werd, waardoor het me uiteindelijk elke keer weer sloopte. Maar het is werkelijk prachtig!! …ook al was het me steeds nog te sterk.

Ga op internet zoeken naar meer informatie, ontwikkel je hierin. Verruim je bewustzijn. Er zijn natuurlijk veel meer symptomen en ik heb misschien ook niet alles kunnen benoemen gewoon omdat ik het weer vergeten ben.

Hier heb je een geluidsopname die je misschien wel wilt horen. (klik op het plaatje)

 

Snap je dat je leven op de kop kan komen te staan, om welke reden dan ook, omdat je de chaos nodig hebt om opnieuw geboren te worden? Dit wil ik vaak heel graag tegen mensen zeggen die in zwaar weer zitten.

Nieuwe energie verschuivingen
Er is voor ieder individu een juist moment om wakker te worden, dat heeft met je pad en je bewustzijn te maken. Maar er zijn ook periodes dat de energie sowieso verhoogd wordt en dat je daardoor ook in een stroomversnelling komt. Jouw energie gaat dan ook omhoog, dat is die missie dan weer. Wanneer de energie verhoogt krijg je ook te maken met allerlei verschijnselen zoals ik o.a. hierboven beschreef. Je systeem gaat aanpassingen maken. En aanpassingen kunnen ongemakkelijk voelen, je kunt dingen als een last ervaren. Maar wanneer je je bewust bent van wat er gaande is snap je alles veel beter en kun je milder naar jezelf toe zijn, dit helpt het proces wel degelijk!

De laatste tijd is er zeker ook een verschuiving gaande. Ik voel het al een poos door pijntjes in het lijf (dingen mogen loskomen), algeheel raar/anders gevoel, vibreren, branderige ogen, vermoeidheid, behoefte aan zachtheid (fijne omgeving, geen ‘moeten’, geen internet dingen), verandering eet/rook/drink patroon, en heel veel fijne energie voelend! Dat kan zijn dat ik het alleen zo ervaar, maar ik weet eigenlijk zeker dat er heel veel de verschuivingen voelen, sommigen bewust, anderen onbewust.

Maak het je bewust en ‘lasten’ worden je vriend 😉
Je hebt een mooie weg te bewandelen.

 

 

Dit is al een behoorlijke tekst geworden terwijl ik het echt zo kort mogelijk probeer te houden. Tijdens het schrijven buitelen de gedachten door me heen, moet ook pen en papier bij me hebben als ik even iets anders ga doen, anders ben ik ook die gedachten zo weer kwijt. Het kan daarom zijn dat ik ook voor mij essentiële dingen vergeten ben, deze zal ik eventueel later aanvullen.

23 november 2017

Aanvulling juli 2020:
Het schrijven is al wat jaartjes terug gedaan. Uiteraard ben ik inmiddels ook iets wijzer geworden ?
Twee dingen wil ik even aanstippen:

Juist die fantastische dingen ‘vergeten’ is omdat het ervaringen zijn in een hogere energie. We gaan heen en weer tussen die energieën en terug in de wat dichtere energie betekent ook dat je daar niet bij die ‘hogere’ ervaringen kunt komen, niet zoals je daarvoor ervaren hebt. Maar het is iets waar we meer een meer in zullen zijn (hogere energie)

Juist HOGE DRUK, zorgt voor transformatie (fysiek, mentaal, emotioneel) Onlangs tijdens fysieke pijn kreeg ik weer heldere inzichten (hierdoor begrijp ik dit ook weer beter) De druk is er omdat zwaardere energie plaats aan het maken is voor lichtere.
Althans, zo werkt dat bij mij. Voor een ander kan het weer anders zijn.

(en nou hoor ik net een liedje met de woorden: “PRESSURE makes DIAMONDS”) 🙂 <3

Lezersadvies:
Bedenk, bij wat ik schrijf, dat het dingen zijn die ik ervaar of die door mijn hoofd spoken, er valt geen waarheids-waarde aan te geven. Het is gewoon mijn ding van dat specifieke moment 😉 Ik hoop dat mijn gedachten en mijn ervaringen je inspireren, dat het zo is dat ik net iets zeg waar jij ook wat aan hebt, maar dat je vooral jezelf ook mag delen!. Je bent het waard.

10 reacties op Als het tegen zit…. en Transformatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *