Wie ben ik…

Wie ben ik? Dat is een mooie vraag. Ik voel dat mezelf ontvouwen een immer doorgaand proces is. Tekenen neemt daar een belangrijke plaats in. Van jongs af aan heb ik altijd de behoefte gehad me beeldend te willen uiten. Ook schrijf ik regelmatig mijn gedachten-spinsels op in mijn blog op deze site.Portret

Twaalf jaar heb ik aerobic en streetdance lessen verzorgd waarin lichamelijke expressie belangrijk was. Hierin kon ik veel creativiteit kwijt. Maar mooier was nog dat ik mensen een prettige tijd kon geven door hen te laten ontdekken wat verschillende bewegingen op muziek konden doen. Vervolgens ben ik het onderwijs in gegaan, met een diepe behoefte kinderen een boodschap mee te geven dat ze al goed genoeg zijn. Dit omdat het systeem steeds vraagt om linkerhersenhelft activiteiten, terwijl er al prachtige elementen aanwezig zijn, maar die gewoon te weinig aandacht krijgen. Zo kunnen mensen opgroeien met het idee dat ze steeds moeten presteren omdat ze het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn. Terwijl ik geloof dat ieder mens al perfect is, je moet alleen de juiste dingen naar boven halen, dat wat al aanwezig is.

Ondertussen ben ik me gaan verdiepen in wat ik zelf eigenlijk wilde en nodig had. In 2009 ben ik daarom begonnen met een opleiding tot holistisch tekendocent aan de ‘Kolam, tekenschool voor kunst en creatieve communicatie’ te Zutphen. De holistische visie ligt mij na aan het hart, alles is immers met elkaar verbonden. Tevens is het beeldend uiten het geen wat mijn bloed sneller laat stromen, waar mijn hart warm van wordt. Zodoende ben ik nu hier beland, mijn eigen tekenpraktijk. Nu kan ik doen waar mijn passie ligt: mensen verrijken met dat wat ze zelf al in zich hebben door middel van tekenen en schilderen. Je laten ervaren dat je bijzonder bent, dat je mag zijn wie je bent. Bij mij thuis aan een riante tafel heb ik ruimte voor maximaal 8 personen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com