Bewustzijn verruimend

Bewustzijn verruimend

Ik heb al veel over het lichaam geschreven. Als ik zo terug kijk heb ik al aardig wat punten ‘aangeraakt’ (hihi, dat vind ik dan weer een leuke woordspeling). Er zijn nog wel dingen waar ik over zou willen schrijven, maar ik voel de vrijheid nog niet zo. En dan denk ik even na over deze zin….. “Wat gebeurt er nou in me?” … Het is heel fijn om jezelf regelmatig deze vraag te stellen, het maakt je bewust van subtielere dingetjes.

Ik geloof dat ik vandaag van-de-hak-op-de-tak ga schrijven… Ik hoor namelijk op de radio ‘I would die for you’. Ja, Prince is overleden en dat doet me toch meer dan ik gedacht zou hebben. Het was mijn maatje, mijn verwante, mijn mede rebel, de-geen-die-vast-mijn-pijn-begreep-maatje, mijn verdriet leek te resoneren met zijn geleden pijn. Ik was puber en hij had de lp Purple rain gemaakt. Maakt nu dat al die muziek op radio 2 me terug in de tijd laat gaan, dat ik weer even opnieuw die periode mag door-leven??

Ik wilde eigenlijk vertellen hoe bijzonder deze tijd is, dat we grote stappen mogen maken in onze groei. Ik voel het al een poos en ik krijg steeds bevestigingen. Het gaat om steeds meer worden wie je eigenlijk bent. Verbinding maken moet je oerkracht. Je hebt het waarschijnlijk al gevoeld, zo af en toe dat bewustzijn dat je zo op de goede weg zit. Je kunt het niet benoemen, niet in woorden vatten, maar je weet dat je soms zo dichtbij iets bent! En dat voelt gewoon heel erg goed. Het is gewoon thuis komen bij jezelf, dat is wat je aan het doen bent.
Althans in veel gevallen was dat het oorspronkelijke gevoel…. En nu kan het zijn dat het allemaal helemaal niet zo fijn meer voelt. Dat je zomaar,  zonder wat voor verklaring dan ook, je verre van optimaal voelt, weg euforie. Sterker nog: het is zelfs lang geleden dat je zo laag in je energie hebt gezeten. De één voelt die dingen sterker dan de ander, maar stop het niet weg. Veroordeel het niet! Het is er met een rede…
We hebben het in ons om de blauwdruk van ons zijn te gaan belichamen, worden wie je in wezen bent. Mee stromen met het leven, in verbinding … warm, stralend en in harmonie. Dat is wat je van binnen weet, welke beschrijving je er ook van maakt, je weet dat dat je potentie is! En ja, er zijn allerlei energieën in beweging die je helpen dichter bij je ware zijn te komen. Je voelt meer wie je bent en wat je wilt. Of misschien voel je eerst nog vooral dingen die je niet wilt. Nou maar dat is juist ook prima, dat is een begin. We zijn ook niet zo gewend(lees: opgevoed)  om op zoek te gaan in jezelf, dus hoe kun je nou zomaar ineens weten wat je echt wilt? Daarvoor is eerst een verbinding met jezelf nodig. En door te weten wat je niet wilt heb je al een verbinding met jezelf. Accepteer in volheid wat er is! Dus wees bijvoorbeeld blij dat je met gedachten komt van dingen die je niet wilt, in plaats van te balen dat je niet iets positiefs kan bedenken. Want daarmee doe je jezelf onrecht aan, je negeert een deel van jezelf. Zeg maar eens hardop tegen jezelf: “Wauw, ik weet wat ik niet wil! Ik wil niet …. En dat wil ik ook helemaal niet, ik baal zelfs…. enz. enz”. Wat nou, positief denken? Positief denken want dan trek je positieve dingen aan!? Oh ja daar zit wel een waarheid in hoor, maar dat is iets van een ander kaliber. Daar moet je je absoluut niet blind op staren. Want je slaat iets heel belangrijks over!
Er is een deel in je wat gegronde redenen heeft om zus-en-zo te denken, je hebt er niets aan om die gedachten links te laten liggen en te negeren.  Geef ze eens de aandacht en de ruimte en kijk wat het met je doet….

Zoals ik even door het overlijden van Prince terug geworpen wordt bij emoties van vroeger, zo hebben we allemaal voel-dingen op te ruimen. We komen allemaal van generaties waarbij het voelen op de achtergrond geplaatst werd. Voelen triggerde ook nog eens angsten in ons om dingen die we ons niet kunnen herinneren. Maar we zijn collectief inmiddels zo gegroeid, en daar spelen heleboel factoren in mee, dat we dingen mogen herplaatsen, mogen opruimen.
En daarom kan het zijn dat je je soms een stuk minder vrolijk voelt….. (en het kan heel erg helpen als je bewust bent van wat er nou aan de hand is). Het gaat om het hernieuwd door-voelen van emoties. Zie het als een kans om oude pijn(punten) op te ruimen. Je bent nu op een dieper niveau in staat om het puur te beleven. Vrij van belemmerende gedachten voortgekomen uit angst. Het gaat dus eigenlijk om voelen, dat we meer in verbinding gaan staan met ons voelen. En, oh wat hebben we daar grootse capaciteiten liggen…..!
Juich elke keer maar dat je dingen voelt, want dan gaan de dingen nog meer voor je werken. Je laat je systeem weten dat je bewust bent en dan kunnen er wonderen gebeuren, neem dat maar van me aan 😉
En ja, nu maak ik het schijf-cirkeltje rond:  vraag je zelf, als er iets in je voelen gebeurt: “Wat gebeurt er nou?” Nog steeds is met alles ‘bewust-zijn’ een sleutel en door jezelf die vraag te stellen ga je met je bewustzijn naar punten die aandacht vragen. En dat is alles wat je systeem dan nodig heeft: aandacht. Dan kunnen dingen gaan verschuiven en zul je antwoorden vinden.

Toch iets minder van-de-hak-op-de-tak dan ik dacht 😉 Ik heb me laten leiden door Prince

En misschien had ik ook wel graag wat van mijn persoonlijke wonderen willen vertellen, zoals dat ik bij een paar dingen mijn gevoel/intuïtie volg en dat ik daarom zonder enig probleem nu al 12 dagen niet meer rook. En ik was nooit van plan om te stoppen, hè!?!?! Dat is toch wonderlijk? Zo ben ik al die tijd ook niet meer met facebook bezig geweest of ander internet dingen. Voelt wel heel apart moet ik zeggen 😉 Maar goed, hierover misschien een ander keer.

Ik wens je veel voel-bewustzijn. Wees mild voor jezelf. Besef dat je al zo ver bent gekomen en dat je nu zover bent dat je dingen mag opruimen, …….echt opruimen.

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.