11-11… nieuwe maan …en borsten

Oh wat heb ik dan in één keer zin om wat te schrijven. Of misschien is het wel ‘zin om te delen’. Ik zal het maar niet om het schrijven doen, want dan worden het echt hele lappen tekst.

collage-2015-11-11 maan bh 11

Het is 11 november, 11 11.. Oef, dat vind ik dan weer heel lekker. Ik hou van dubbele getallen. De 11 staat onder anderen voor inzicht en gelijkwaardigheid. Ik woon op nr. 11 al voor de 2de keer. Dubbele getallen noemt men meestergetallen, ze hebben extra kracht. Fijn dat ik dan ook nog eens op de 22ste geboren ben. Ik lees net een stukje over het getal 22, tjonge…bijzonder, helemaal op mijn lijf geschreven! Bij deze zin komt gelijk een beeld in me op: zal ik me onder tatoeëren met het getal 22?
En dan de nieuwe maan (nieuwe maan op de 11de, dubbel mooi). Ik heb er iets van gedeeld op facebook en leuk om dan te zien dat er mensen blij mee zijn. Bewust zijn van de natuur. Nieuwe maan staat kort gezegd voor iets nieuws, een goede tijd om iets nieuws te gaan doen of iets gestalte te gaan geven. Deze nieuwe maan staat in schorpioen en schorpioen heeft weer een transformerende kracht. Een prima tijd dus om dingen groots aan te pakken, grootse dingen willen helen bijvoorbeeld. En ja, ook ik heb wel wat te helen. Mijn lichaam laat me dat bijvoorbeeld weten, zodat ik het niet vergeet. Zo had ik de afgelopen dagen behoorlijk duidelijke signalen. Aan de ene kant kan je dan gaan balen, en dat doe ik soms dan toch ook wel, maar nu was het anders. Ik realiseerde me de maanstand! Natuurlijk steekt er iets de kop op, het is nu namelijk precies de tijd om daar het licht op te werpen. Zo was ik gister al bezig vooral lief en zacht voor mezelf te zijn, omdat je dan optimaal ruimte in jezelf creëert is mijn idee. En het werkte: ik had een super fijne ontspannen dag! Ik heb zelfs twee keer gedroomd over iets wat er schijnbaar toe doet, wat hier mee te maken heeft. En dan wordt ik vandaag wakker met heel veel spanning in mijn lichaam. Grr…. Ik had toch juist zulke goede bedoelingen? En gister was het toch weg!? Op zo’n moment kan het voelen alsof je aan het ‘kortste eind trekt’, dat al die mooie plannen en intenties niet werken. Maar niets is minder waar. Wat doet het universum namelijk?! Het helpt me vandaag om vooral stil te staan bij het geen ik wil helen, het helpt me herinneren dat ik er met mijn aandacht heen mag gaan! Zie hoe makkelijk je de verkeerde kant kan op denken? Ik kreeg precies wat ik nodig had, zo kon ik vanmiddag lekker even mediteren met een duidelijke foccus. En ja, het werkte, meer dan er ooit mediteren voor me geholpen heeft. Weg spanning!

En dan nog iets over borsten…
Ik kwam, ook op facebook, een artikel tegen over dat het gezond is om geen bh te dragen. Nou ben ik al graag verbonden met dingen die natuurlijk zijn, dus ja, geen bh? Ik ben een voorstander! Het is bijzonder om aan de hand van de bh te kijken naar hoe volgzaam we zijn. Hoe we dingen kunnen doen omdat het ‘schijnbaar’ zo hoort. Zo stond ik een aantal maanden geleden in een lingerie zaak omdat dochterlief wel graag een nieuwe bh wilde. En daar sta je dan een poos een beetje om je heen te koekeloeren. En wat me toen het meest opviel was dat bijna alle bh’s een opgevulde voorkant hebben. ‘Ja, zeg… stel je voor dat je een tepel door je kleding kan zien!?!’….ik denk dat het daarvoor bedoelt is. Het is dus not-done als je tepels kunt zien? En dan de bh op zich. Ik heb daar iets minder moeite mee dan het tepel-verhullend-verhaal, want het kan gewoon ook heel functioneel zijn, zo’n borsten verstevigende hangmat. Denk bijvoorbeeld maar aan sporten, best fijn als je wilde dingen moet doen en je hebt dan niet extra gewichten die aan je sjorren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het gewicht wat je te dragen hebt. Dat op zich kan al een rede zijn dat het fijner voelt om een bh te dragen. Vroeger droegen vrouwen knellende korsetten, omdat dat mooi was. Gelukkig hebben we ons daarvan bevrijd. Een bh is natuurlijk geen korset, maar heb je (de vrouwen onder ons) wel eens lekker willen ontspannen en om die rede je bh uitgedaan, of los gedaan? Dat zegt dan eigenlijk ook wel weer genoeg hè. In de meeste gevallen, denk ik, is het dragen van geen bh veel fijner. En wat denk je, om maar even een klein aspectje aan te stippen (er zijn er nog velen, maar die mag je zelf onderzoeken), van je huid? Je huid wordt veel strakker als het zijn natuurlijke vrijheid en zwaartekracht heeft. De hele tijd afgesloten en opgetild zorgt voor een niet-zo-functionele-rekbaarheid. Oftewel: de huid wordt lui.

Horen borsten niet te wiebelen? Is het beschamend als men je tepels kan zien?
Vinden we het lelijk als borsten mee deinen op bewegingen, als tepels levendig door de stof heen prijken?? Hmmm, ik denk dat de bh wel zijn langste tijd heeft gehad, zeker als het om deze punten gaat. We worden immers steeds bewuster en daarmee gaan we de dingen ook anders zien. Omdat we de dingen gaan (her)waarderen. Tja, en dan heb je natuurlijk ook nog de zwaarte kracht. Het mode beeld heeft de borsten op een gepast punt hangen, ergens halverwege de boven arm, misschien liever nog iets daarboven. Maar ach, mode verandert nog al eens 😉

Laten we vooral blij zijn met het lichaam dat we hebben, het is echt werkelijk prachtig! En die zachte rondingen….daar mag je best trots op zijn. Inclusief tepels! En ja, tepels steken uit. Bij sommigen zelden, bij sommigen altijd. En dan zijn er ook nog andere factoren die mee kunnen spelen zoals kou en opwinding. Gaaf hè, dat we delen van ons lichaam hebben die onze innerlijke stemming/toestand kunnen vertalen 😉

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.