Herfst…… symboliek en een droom

Goed, het is herfst… maar dat had je vast al wel door.
De bladeren verkleuren en laten op een gegeven moment los. Hmmm… laten de bladeren los? Of is het de boom die de bladeren loslaat? In mijn gedachten ga ik voor het laatste, maar ik vind het ook wel een mooi idee dat de boom en de bladeren dit doen in goed overleg. Er gaat niets boven goed overleg! Maar goed, ik ga er even vanuit dat de boom los laat wat het niet meer nodig heeft. Sterker nog: de boom zou er schade aan ondervinden als de bladeren zouden blijven zitten. Dat heeft iets te maken met water. De boom heeft in de winter meer moeite om water op te nemen en de boom verliest water door verdamping via de bladeren: zonder bladeren dus minder vochtverlies. Hoe slim is de natuur dus wel niet!? (Rare woordspeling trouwens: wel…niet. Ja, wat is het nou? Wel? Of niet? Het klinkt wat mij betreft gewoon lekker) Jep, we kunnen een hoop opsteken van de natuur. Ik denk zelfs dat het beter voor ons ‘systeem’ is als we mee doen met de natuur. In verbinding zijn met… Ik sta dan in deze periode graag stil bij het idee van ‘loslaten wat je niet meer dient’. Ik neem dan ook nog graag het fruit mee in dit proces. Dat geschiedt dus voor het loslaten. Dit mag je voor nu even zelf invullen, want ik wil het vandaag niet al te lang maken. En dit is niet omdat deze fase niet mooi is, hoor, integendeel!

Loslaten wat je niet meer kan gebruiken… Denk aan manieren van denken of patronen die je hebt. Sommige zou je best kunnen missen, ze hebben je ergens gediend, maar nu niet meer. Soms kan het zijn dat een tekenles daar echt over gaat. Vorige week hebben we er wel bij stil gestaan en zijn we vooral bezig geweest met het blad zelf. Ik weet dat er onbewust dan wel dingen gaan gebeuren, omdat je je er mee verbonden hebt. Aan jezelf om dan verder te onderzoeken wat je dan nog tegenkomt in het dagelijks leven (of je dromen!). Om het hele bladeren-verhaal/symboliek en de tekenlessen had ik fijn al het blad in de voor- en achtertuin laten liggen. Ik veegde niet om zo nog meer stil te staan bij de mooie symboliek van dit deel van de herfst. En daarbij: ik had een prachtig geel tapijt in de voortuin en de straat(parkeerplek) voor het huis, helemaal gratis en voor niets 🙂 Ja, ‘had’, want vandaag heb ik alle bladeren opgeveegd, de composthoop is nu vier keer zo groot.

Ik droomde vannacht dat ik aan het vegen was en dat er tussen de bladeren enorme grote pieren zaten. En ja, mijn gevoel zei vandaag dat het inderdaad een mooi moment is om te gaan vegen: wat ik los laat mag nu gaan verteren, opgenomen worden….transformeren… Ik geniet zo van de symboliek van de dingen. En wat verbaast me dan weer totaal niet (hier een mooi stukje synchroniciteit)? Ligt er vanmiddag bij thuiskomst een behoorlijke pier precies in de deuropening van de schutting. Ja, universum: dank je wel!

Herfst is ook dat het eerder donker wordt, we mogen meer naar binnen gaan. De energie naar binnen keren in plaats van naar buiten. Voed je met fijne binnen momenten. Hoogst waarschijnlijk zijn dat vaak activiteiten die je van binnen verrijken, zoals lekker kleuren, tekenen of misschien wel een collage maken. Maar lezen of muziek luisteren is ook heel fijn 😉

Geniet van je rust.  IMG_5886

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.