Bloggen


Ja, jep…absoluut zeker, ik ga bloggen!
Vaker is het mijn gedachten binnen geschoven, juist wanneer er ‘dingen’ voor mijn gevoel te delen waren, dat het misschien wel een goed idee is te gaan bloggen. Dat waren vaak de prachtige momenten… inzichten… Wat er dan zoal door me heen gaat heeft namelijk veelal te maken met tekenen en het ‘leven’, beiden voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Wat je tekent ben je zelf!

En waarom heb ik het tot nu toe dan nog niet gedaan, vraag je je misschien af? Ja, dat vraag ik mezelf nu ook af, want dat is misschien ook wel fijn om te delen. (Oh, het woordje ‘delen’….daar kan ik ook wel een blog aan besteden of misschien wel een heel boek). Maar goed, even bij de les blijven, het ging over waarom nog niet bloggen. Bloggen is denk ik een weloverwogen keuze, je kunt niet een paar keer bloggen en dan drie weken niets meer zeggen: als je het besluit te doen, moet je het ook doen, ook wanneer je denkt niets te zeggen hebt! Oef, en dan de inhoud… ook zoiets om over na te denken. Wat deel ik wel en wat niet? Eigenlijk gaat het hier misschien wel meer om de vraag: wat durf ik te delen? (Ah, hier ben ik toch al weer op het onderwerp ‘delen’ terecht gekomen!?! Het staat echt te popelen, blijkt)
En waarom wel? (Het ‘durven’ van hierboven krijgt een vervolg.) Soms zijn dingen te mooi om voor jezelf te houden. Dat kunnen alledaagse ervaringen zijn of, ten gevolge daarvan, diepe inzichten. En misschien kan het ook iets verbindens zijn, …is toch wel een diepe wens die zich nu uit. Misschien zijn dingen herkenbaar voor de lezer, voor jou. Dat is dan toch prachtig!? Wellicht ontstaat er een interactie, via reacties die geplaats kunnen worden. Dat zou ook een mooie aanvulling zijn, een bijdrage van de lezer. Dat is eigenlijk net zoiets als de groepen die ik hier mag ontvangen. Ik kan wel een mooie les in elkaar draaien maar de ‘pareltjes’ ontstaan vaak door de interactie van alle aanwezigen, van het samen zijn, samen ervaren en ja…. het samen ‘delen’ dus.
Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het misschien ook wel leuk is om meer te weten van wie ik ben. Wat gaat er zoal door me heen? Oh, dat kan soms heel fascinerend zijn, hoor! Ik sta soms versteld van mezelf 😉

Jep, ik denk ook dat het soms als een verplichting kan voelen, dat je nog wat ‘moet’ schrijven en dat het soms misschien tijd kan kosten, tijd die je liever even aan iets anders besteedt. Dat kan natuurlijk ook gebeuren, kan… Ik geloof er zelf, nu ik het opschrijf, eigenlijk niets van, dat het ‘lastig’ kan zijn. Maar ik weet in ieder geval ook dat schrijven heel fijn kan zijn, dat ik al schrijvend tot bepaalde dingen kan komen waar ik anders aan voorbij gegaan zou zijn. Dit doet me trouwens denken aan een gesprek die ik na de tekenles van vrijdag bij de voordeur voerde met de laatst weggaande deelnemer. Ze vroeg me iets waar ik mijn visie op gaf. Dat ging over dingen laten gebeuren en dan proberen er niet over te oordelen. Dat het fijn is om soms enkel te kunnen observeren, waarnemen zonder het idee te hebben dat je er iets mee moet. Of beter nog: om er niets van te vinden. En ze was nog maar net weg, ik had de keuken nog niet bereikt (en ik woon niets eens zo heel groot, hoor) en ik besefte dat ik deze woorden uitsprak in haar context, maar dat ze wel heel erg goed bij mezelf passen. Ik heb die woorden misschien juist wel uitgesproken omdat ik ze zelf moet horen!
Mooi kan het soms zijn, hè!? 😉

Lezersadvies:
Misschien vind je het leuk om dingen van me te lezen… Misschien heb je er niets mee… (nou dat is dan makkelijk: het is niet verplicht 😉 
) Bedenk dat het dingen zijn die ik ervaar of die door mijn hoofd spoken, er valt geen waarheids-waarde aan te geven. Het is gewoon mijn ding van dat specifieke moment 😉 En soms is het handig om het ‘ene-oog-in-het-andere-weer-uit- principe’ toe te passen: neem tot je wat met je resoneert, laat de rest langs je heen gaan. En ehhh….. voel je vrij als je een reactie wilt achterlaten.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.