Workshops en lessen

Open lessen…
 En je bent van harte welkom om een les te proberen, …of een paar. 
De komende tijd zijn er lessen die een open karakter hebben. (di avond) We hebben geen vast onderwerp, hoewel het thema ‘OBSERVEREN’ ongetwijfeld actief zal zijn: ZIEn, KIJKEN, DOOR-ZIEN, OPEN-BLIK, dat soort dingen 
En er is alle ruimte voor eigen-wens-onderwerpen.


Het kan misschien ook zijn dat je verschillende dingen op één vel papier gaat uitproberen, gek genoeg geeft dat een hoop vrijheid in je manier van uiten. En zo zijn er wel meer tucjes die ik je kan geven, zodat tekenen leuk en uitdagend kan zijn. 
En ook…. dat je minder gaat oordelen over je eigen kunnen. Want ohhhh, wat kunnen we soms streng zijn voor ons zelf! 

Komende dinsdagavonden 19:00 – 21:00 uur
€17 voor één les
€15 als je meerdere lessen wilt volgen
De lessen zijn zeker goed te doen voor beginners èn gevorderden

 

 

 

Realistisch tekenen en Verhalend/Intuïtief tekenen

Info volgt binnenkort, maarrrrr….. in januari gaan we weer realistisch tekenen! 🙂 

 

 

Workshop portret tekenen met houtskool 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze workshop besteden we aandacht aan het opbouwen van een portret.
Hoe zijn de verhoudingen en hoe geef je het vorm?
In het tweede gedeelte gaan we werken aan de toonwaarden, het licht en donker in een portret. dit maakt dat een portret namelijk realistischer overkomt, het krijgt diepte.

 

We gaan werken met potlood en houtskool.
(nog nader te bepalen datum)
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Kosten: €20 
Dit is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

 

 

Workshop Dry Brush Portret
Enig ervaring met portret tekenen is gewenst. Advies: volg met korting de avond workshop van 19 okt. Het zal je eindresultaat ten goed komen 😉 

Dry brush is een speciale techniek waarmee je een realistisch effect krijgt in je werk. Je werkt met een kwast en olieverf. 
Het is een prachtige manier om je tekeningen meer diepte te geven en het is een fijn werk om je lekker in te verliezen 🙂

Onder het kopje ‘Ervaring cursisten’ staan prachtige stukjes om je idee te geven van deze dag workshop.

 

(nog nader te bepalen datum)

Tijd: 10:00 – 16:30 uur (houd rekening met half uurtje extra: 17:00 uur)
Kosten: €60 
Dit is inclusief materiaal, lunch, koffie/thee en wat lekkers.

 

 

Stromingsbeelden
Workshop en lessenserie

Stromingsbeelden maken is zeer laagdrempelig, iedereen kan het!
Je gebruikt een fineliner en papier.

Het maken van deze lijnen kent vele voordelen:

 • Bevrijdend
 • Zet energie in beweging.
 • Rustgevend. Het is als mediteren, je hoofd wordt leeg en tijd lijkt niet meer te bestaan.
 • Verbinding met jezelf. Door zo rustig bezig te zijn met het maken van lijnen ontstaat er ruimte om een dieper contact met jezelf te ervaren.
 • Vergroot zelfvertrouwen.
 • Inzicht. De tekenoefening spiegelt hoe jij in het leven stroomt. Het is altijd fijn om te (h)erkennen hoe jij in het leven staat, dit inzicht kan je helpen ook als je graag dingen anders wilt in je leven. Dan ben je bezig met communiceren met jezelf, het onzichtbare zichtbaar maken.
 • Patroon doorbrekend
 • Creativiteit  en fantasie wordt geprikkeld. Voor deze oefeningen hoef je helemaal niets, het proces gaat vanzelf door het volgen van wat er al is. En door het ‘niets hoeven’ wordt het veel makkelijker om nieuwe ideeën vorm te geven, je oordelen wordt min of meer uitgeschakeld. Hoe meer je ervaart dat er niets verwacht wordt, hoe makkelijker je de vrijheid gaat voelen om te experimenteren. Stromingsbeelden maken is ook zeer stimulerend.
 • Impuls voor kunstzinnigheid. Je kunt op een gegeven moment nog een stap verder gaan en grootser gaan denken, buiten de lijntjes en vakjes. Wat roept het lijnenspel in je op en wat kun je er nog meer mee?

Workshop
(nog nader te bepalen datum)
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Kosten: €20 (€15 als je de lessenserie daarna wilt volgen)
Dit is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Vervolglessen/lessenserie:

19:00 – 21:00 uur
€15 per les 

 

Intuïtief schilderen

 

(nog nader te bepalen datum)
9:30 – 11:30 uur
€17,50 Dit is incl. verf, koffie/thee en lekkers, excl. doek

 

 

 

Keltische knopen

Een lessenserie van 6 lessen waarin aandacht besteedt wordt aan het tekenen van een Keltische knoop. We doen dit met een aantal verschillende technieken en materialen.  

Heel fijn om iets te maken wat ‘klopt’. Het is soms eerst even flink nadenken maar dan kun je heerlijk gaan genieten van het tekenen. je stimuleert de samenwerking van je beide hersenhelften wat voor meer soepelheid en balans zorgt in je wezen. Zeer prettig ook om te doen als je voelt dat in het dagelijks leven de dingen soms nogal ‘in de knoop zitten’. Het zal je rust en overzicht geven. Tevens verbeter je je kleurtechniek.

De eerste les is een open les, daarin mag je vrijblijvend een keer meedoen. Lijkt het je leuk dan geef je je op voor de overige vijf lessen.

(datum volgt)
Kosten: losse les €17,50; lessenserie €15 per les. (per les, of in één of twee keer, te betalen) Dit is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers

 

Lessen aquarel (waterverf)

Info volgt

Realistisch tekenen

realistisch tekenen dinsdag1

In deze lessenserie gaan we aandacht besteden aan realistisch tekenen (o.a. mensen, portretten, gebouwen, landschappen)
Je kunt eventueel ook losse lessen volgen, overleg dit van te voren even met mij.

(datum volgt)
per les €15 (indien 6 lessen gevolgd worden)
losse lessen €17,50

Mixed Media lessen
Pinokkio koffiepads '15 WM

In deze lessen werk je met verschillende materialen en technieken in je eigen boekje. Deze lessen helpen je vrijer te woorden in je manier van verbeelden. Je creativiteit wordt geprikkeld.
De lessen zijn zeer geschikt voor beginnende tekenaars/schilders, maar ook voor de ervaren mensen. De ervaren deelnemers zullen (weer) geprikkeld worden en tal van mogelijkheden vinden om vorm te geven aan beelden en ideeën. Voor de beginner is het fijn omdat je gerichte opdrachten krijgt en leert kennis maken met meerdere materialen en technieken. Tip: lees de ervaring van Janine (Ervaring cursisten)

(Datum volgt )
6 x (mogelijkheid voor 12 x)
Kosten: €105 
(mogelijkheid om ook per les te betalen, €17,50)

Kijk  hier voor impressies van de lessen: http://www.babettesart.nl/?p=594

 

Andere mogelijkheden o.a.:

 • Workshop collage maken. Met plaatjes uit tijdschriften een mooi nieuw geheel maken. Knippen en scheuren en weer ordenen tot iets wat jij wil.
 • lessenserie Kleuren. Je kleurtechniek verbeteren voor je eigen tekeningen of voor het inkleuren van kleurboeken. Ontdek wat kleuren allemaal voor je kunnen doen.
 • Lessenserie Artistiek vlekken maken. Wat ontstaat er al stromend en hoe wil jij daar nog vorm aan gaan geven? Dit kan realistisch en abstract zijn. Je werkt aan één doek en maakt ondertussen nog meerdere andere werken op papier.
 • Portret tekenen. Wil je graag je vaardigheden in portret tekenen vergroten? In een zes tal lessen gaan we daar stap voor stap aan werken.

Wil je gewoon eenmalig 3 uurtjes creatief bezig zijn met vrienden of familie? Ook dat kan, hier of op locatie. Neem contact met me op voor meer informatie.

Comments are closed.