Ervaringen van cursisten Dry Brush 29 juni 2014

Workshop Dry Brush bij tekenpraktijk: Babettesart.

 Mij is gevraagd om een impressie te schrijven over de Workshop.

 10.00 uur begint het, ik ben niet al te vroeg, even gas erbij 2 minuten voor 10.00 ben ik binnen, en! Ik ben de eerste. Binnen enkele minuten druppelen alle cursisten binnen. We maken kennis met elkaar, en ja hoor ik ben de enige man.
Babette hierna te noemen JUF, heeft koffie en een lekkere koek. Binnen 5 minuten is het al een gezellige boel. Tegen 10.20 geeft Juf aan te beginnen, snel nog even met elkaar een sigaret roken, en we gaan naar binnen.
Juf heeft binnen een grote tafel waar we met ons 6en plaats nemen. Juf geeft een algemene inleiding, terwijl zij een soort stok/potlood in de hand heeft. Deze stok gaat de kring rond, en diegene die de stok in de hand heeft mag iets over zichzelf vertellen(naam, waarom deelnemen aan de workshop ed.) er worden vellen papier op de tafel gelegd, en mogen wij een potlood pakken, Hierna mogen wij de ogen sluiten en een gezicht tekenen op het papier, zonder het potlood van het papier te halen. Ik zal je vertellen dat dit niet makkelijk is. Als we klaar zijn gaan de ogen open en?? Hilariteit natuurlijk. Juf zei: dit is om het ijs als het er al is, te breken(erg leuk)
En dan is het zover waarvoor we hier zijn, we gaan Dry Brushen. Juf geeft op haar ezel(schildersezel) eerst uitleg over de anatomie van het gezicht lees: hoe teken je een gezicht. Wij deden gelijk mee, en binnen een relatief korte tijd waren de vellen gevuld met een portret. Na enige correctie van de Juf. Hierna werd er uitleg gegeven over ik noem het maar licht en donker, schaduw e.d. Dit geeft immers de diepte in een tekening/schilderij. Juf geeft uitleg hoe te werken met weinig verf(olieverf) en kwast.
Ik denk:dat doe ik wel even, jaja vergeet het maar. Juf komt bij mij en zegt:Rien je gebruikt te veel verf, het is geen schilderen maar Dry Brushen. Tja wat zeg je dan op zo’n moment?  SORRY (lol) Jaja ik ben diverse keren op de rem getrapt, ach ja dat ben ik, ik wil altijd te snel.
Ik moet zeggen dat het best wel een moeilijke techniek is, die je niet 123 onder de knie zal krijgen, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Afijn: we waren allemaal lekker bezig, en dan is het zomaar lunchtijd.
Juf heeft zelf heerlijke broodjes gebakken, met fijne vleeswaren en tomaatjes en paprika en brie. NB: Juf geeft aan zelf te bakken, zodat ze weet wat ze eet, jaja en wij dan? Geen idee wat ze er mee heeft gedaan, ach, dit is maar gekheid natuurlijk.
Het eten was heerlijk, nog even snel een rokertje buiten met ons allen, en weer snel aan de bak, de tijd gaat veel te snel.

De workshop was gepland tot 15.00 uur, dat hebben we zeker gehaald, fanatiek en lekker ontspannen hebben we gewerkt tot 16.15 uur, Juf had er geen enkele moeite mee om door te gaan, zij vond het geweldig om de groep zo lekker enthousiast te zien werken. We hebben onze werken, die overigens nog niet klaar waren, maar eens naast elkaar gezet en zijn een keuring en evaluatie gestart, Conclusie!! We hebben een geweldige dag gehad, veel gedaan hard gewerkt, lekker gegeten, liters koffie gedronken, Dry Brushen geleerd(vooral de dames waren hier goed in)en: we hebben het reuze gezellig gehad.

Juf OK Babette is wat mij betreft geslaagd in de opzet en verloop van de workshop.Ik zeg: wil je eens een uitstapje maken in de kunst? Dan is de workshop Dry Brush zeker de moeite waard, ook als je geen teken ervaring hebt.
Babette! Bedankt,

Rien (de enige mannelijke deelnemer)

 

Workshop paintbrush

 Vandaag is het zover
Ik ga mijn eerste workshop paintbrush volgen
Ik heb er zin in en ga op weg naar babette
We  zijn  met zn  zessen  en worden hartelijk ontvangen
Met een heerlijk kopje koffie
Waarna we ons aan elkaar voorstellen en dan gaan we beginnen
We gaan eerst een gezicht tekenen met onze ogen dicht
Iets wat ik nog nooit gedaan heb maar wat een hele leuke
Ervaring voor me was
Daarna begonnen we met de workshop
Babette legt duidelijk en stap voor stap uit wat de bedoeling is
En dan word het heel stil want iedereen is druk en geconcentreerd aan het werk
Tussen de middag gezellig met zn allen gegeten
Tjonge babette dit was dik voor elkaar
Daarna weer verder met de workshop
We hadden tijd te kort
Ik heb een heerlijke dag gehad en als je dit leest en je denkt dat lijkt me wel wat
Zou ik zeggen ga het doen
Ik heb een geweldige leerzame dag gehaden weer leuke nieuwe mensen ontmoet
Babette bedankt

Ingeborg de Jong

 

Vandaag de workshop dry brush gedaan bij Babette.

Het begon om 10 uur ’s ochtends. Na een hartelijk ontvangst met koffie en koekje, gingen we aan de slag.
We waren in totaal met 7 personen, inclusief Babette.
Geweldig mooi om deze techniek te leren!  Beetje bij beetje zie je gewoon iets heel moois onder je handen verschijnen.
Het vergt wel wat geduld maar doordat je zo intens bezig bent vliegt de tijd voorbij!
Na een paar uurtjes dry brushen werden we verwend met een heerlijke lunch met zelf gebakken brood.
Daarna even de benen strekken en weer verder.
Goed luisteren naar wat Babette verteld en voordoet is wel een tip die ik mee zou willen geven voor de volgende cursisten.
Ik had nog wel eens dat ik zo in mijn eigen wereldje zat met mijn tekening dat ik vergat te luisteren en te kijken.
Je leert veel subtiele details en wat ik persoonlijk fijn vond dat Babette bepaalde dingen voordeed, hoe de schaduwen vallen in het gezicht bijvoorbeeld.
Ik vond het een erg leuke en leerzame workshop, dit ga ik zeker vaker doen!

Brigitte ten Kleij

 

Mijn indruk van de workshop afgelopen zondag.
Afgelopen zondag heb ik de drybrush workshop gevolgd bij Babette, Ik had op de facebook pagina al gezien hoe mooi het kon worden en was erg benieuwd wat de techniek in hield. Na de warme ontvangst met koffie en koek begonnen we. Babette heeft eerst de grondbeginselen van portret tekenen uitgelegd en nadat iedereen eerst een gezicht geschetst had mochten we met de verf aan de slag. (dit is echt een ideale techniek voor de vrekken onder ons want voor het hele portret was een miniem druppeltje verf voldoende!) Babette legt goed uit hoe een portret tot stand komt en neemt iedereen stap voor stap mee (wel blijven opletten want ik betrapte me er regelmatig op dat ik zo bezig was met “brushen”dat ik vergat op te letten op Babette) Ik had het gevoel dat de dag voorbij vloog want voor mijn gevoel waren we nog maar net bezig toen Babette een heerlijke (zelfgebakken) lunch op tafel zette. De rest van de middag vloog ook voorbij en aan het einde van de middag hadden we allemaal een mooi portret. Ondertussen werden we goed verzorgd door Babette, volgens mij zijn er liters koffie door gegaan!  Ik ben erg enthousiast geworden over de methode en ga het ook zeker thuis nog proberen. Al met al een hele leuke ervaring en zeker een aanrader voor iedereen die van tekenen/ schilderen houd.
Charlotte Kleinlugtebeld
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ervaringen van cursisten Dry Brush 29 juni 2014

 1. Hallo Vincent, Ik zit in het oosten des lands, Ommen 🙂 Je kunt er dan een leuk dagje/weekend Vechtdal/Overijssel van maken. In september zet ik de planning van de workshops op de website en ook op fb.

 2. Mijn complimenten.
  Ik zou graag een workshop bij je doen, prachtig die portretten, met olieverf op waterbasis.
  Waar in het land kan ik je vinden.
  Ik ga het hier nu proberen maar heb waarschijnlijk wel wat nuttige tips nodig.

 3. Rien says:

  mooi is om te lezen dat wij (deelnemers workshop) gelijke ervaringen hebben over de Workshop, een ieder schrijft het in zijn of haar woorden maar: het komt duidelijk naar voren. dus: goed gedaan Juf eehhh Babette!!!!

 4. Ik ben erg blij met deze ervaringen, ten eerste omdat andere mensen nu een beetje een beeld kunnen krijgen van een workshop en ten tweede omdat het in meerdere opzichten een positieve ervaring was 🙂
  Nogmaals dank, fijne deelnemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *